Corporate

Training Socratisch Tafelvoorzitter

Rollecate Saxion Deventer

Op donderdagavond 30 november 2023 organiseren wij na twee succesvolle edities voor de derde keer een socratisch praatdiner voor young professionals in Deventer. We nodigen jou graag uit om deel te nemen aan dit diner als tafelgast óf tafelvoorzitter.

Wat is een socratisch diner pensant? Het betreft een verrassend drie gangen diner op een bijzondere locatie waarbij je samen met je tafelgenoten aan de hand van eigen ervaringen een eigentijds thema verkent. Dit doet elk tafelgezelschap onder leiding van een Socratisch tafelvoorzitter in even zovele ronden als er gangen zijn. Het thema van vorig jaar was “altijd aanstaan’ 

Het thema van dit jaar is ‘Durven we onze nek nog uit te steken?’
Welke ruimte ervaren we in ons werk en persoonlijke leven om een afwijkend standpunt in te nemen ten opzichte van de groep? Zijn we in de huidige cancelculture voorzichtiger geworden in het uiten van ideeën die gevoelig liggen? Durven we het nog met elkaar oneens te zijn of zijn we bang voor mogelijke sociale consequenties? Wat staat er op het spel?

Tafelvoorzitter
Vanaf nu is het mogelijk je aan te melden als Socratisch tafelvoorzitter, er zijn in totaal tien plekken te vergeven. Als tafelvoorzitter begeleid je het gesprek aan jouw tafel. Tijdens twee trainingen (7 en 14 november 18h30-20h30) wordt je klaargestoomd voor deze rol door socratisch filosoof Hella van den Elshout. 30 november ben je als tafelvoorzitter uiteraard ook aanwezig. De deadline voor opgeven voor het tafelvoorzitterschap is 31 oktober 2023. Je meldt je aan door een mail te sturen naar s.j.zwolle@saxion.nl  Deelname aan de trainingen is gratis evenals het diner. De 30e zijn drankjes voor eigen rekening.

Wil je als tafelgast aan het diner deelnemen? Zie dan deze pagina

ORGANISATOREN

Hella van den Elshout (filosoof en trainer socratische dialoog)

Rene Nelissen, Meike Heijenk & Casper Westerveld (De Kien en DEV&TER-Jong)

Saskia Zwolle & Britt Krabbe (Saxion Studium Generale) 

  • Rollecate Saxion Deventer

  • 7 november 2023 - 18:30 tot 20:30

Gerelateerde artikelen

Event

Studium Generale: Op je 35e met pensioen

23 april 2024 Deventer Burgerweeshuis
Beeld_News.jpeg Event

Studium Generale: News mime performance

4 april 2024 Enschede Enschede Theaterzaal H0.10
Beeld_SG_18MRT.jpg Event

Studium Generale: Hoe voer je een goed gesprek over gepolariseerde kwesties met je familie of vriendengroep?