Corporate

Studium Generale: Welterusten - doe jij het licht uit?

D0.07 theaterzaal, Handelskade 75, Deventer

We brengen een derde van onze tijd slapend door, wat neerkomt op 25 tot 30 jaar van ons totale leven. Waar de één gemakkelijk een gat in de dag slaapt, is lekker slapen voor de ander een ver weg van mijn bed show. Hoog tijd dus om deze tijdverslindende activiteit onder de loep te nemen, want goed slapen hoe doe je dat eigenlijk?

Met slaaponderzoeker Rob de Ron gaan we in gesprek over bioritmes en bespreken + ervaren we wat er te doen valt tegen slapeloosheid. Boswachter Arjan Postma deelt zijn expertise over de winterslaap: wat is het nut ervan en wat kunnen wij van winterslapende dieren leren? Zou een winterslaap in de toekomst ook iets voor de mens kunnen zijn? Met klinisch psycholoog Annette van Schagen hebben we het over een duistere kant van de nacht, namelijk nachtmerries. Wat is de betekenis van deze nare dromen en hoe kom je er vanaf?

Moderator Britt Krabbe houdt ons fris en voorkomt dat we niet in slaap sukkelen. Of toch wel? Een programma voor ochtend- en avondmensen, goede en slechte slapers. Ben jij van de partij?  Aanmelden is niet mogelijk, toegang is vrij en gratis. 
 

Gastsprekers:

Moderator               Britt Krabbe

Dit is een programma van Studium Generale in samenwerking met: Minor neuropsychologie, specialisatie gzondheidspsychologie, ,  studievereniging D.A.S.

  • D0.07 theaterzaal, Handelskade 75, Deventer

  • 29 februari 2024 - 16:00 tot 17:30

Gerelateerde artikelen

SG_Rouw19MRT.JPG Event

Studium Generale: Rouwen, hoe doe je dat eigenlijk?

19 maart 2024 Deventer D0.07 theaterzaal
I-m-Perfectly-Fine_st_2_jpg_sd-high.png Event

Studium Generale film: I'm perfectly fine GECANCELD

28 maart 2024 Deventer D0.07 theaterzaal
daniel-kordan-fireflies-japan-photography-designboom-001.png Event

Studium Generale Workshop: Ons onbewuste