Alumnus Kim wint H&M Global Change Award
Organisatie

Alumnus Kim wint H&M Foundation Global Change Award 2019

Leestijd Minuten

Afgelopen week zijn er in Stockholm vijf innovatieve ideeën beloond met een H&M Global Change Award. Deze prestigieuze prijs The Loop Scoop van circular.fashion, het bedrijf waar Saxion-alumnus Kim Boshoven voor werkt, won de hoofdprijs van €300.000 en het bijbehorende accelerator programma.

"Together, we can collaboratively realize a world where the fashion of today becomes the resources of tomorrow!", roept Kim in haar Facebookbericht over de overwinning.

Na haar Fashion and Textile Technologies-opleiding ging ze als textile engineer aan de slag bij circular.fashion, waar ze onder andere aan het project 'The Loop Scoop' werkt.

'Using tech to make fashion circular from sketch to scrap'

Het systeem van The Loop Scoop maakt op drie momenten in het leven van een kledingstuk verschil. De eerste keer is tijdens het ontwerpproces, waar het als design tool functioneert voor het bedrijfsleven. In het model is te zien welke invloed de keuze voor een bepaald materiaal, stiksel en zelfs patroon heeft op het milieu. De specificaties waarmee het product uiteindelijk ontworpen is, worden opgeslagen zodat een circularity.ID verwerkt kan worden in het eindproduct. Hierdoor kan de consument, in de tweede stap, zien welke impact het kledingstuk dat ze kopen heeft op de wereld. Dit helpt niet alleen om een betere en geïnformeerde keuze te maken als consument, maar ook om het kledingstuk in zo goed mogelijke vorm te houden. Als laatste stap zorgt de circularity.ID er ook voor dat de bedrijven die de kleding recyclet precies weet hoe dit kan. Bron: fashionunited.nl

Gerelateerde artikelen

Make-Bags.jpg Ondernemerschap

Opbrengst Make Bags Not War ruim 1100 euro

28 april 2022
Goed1-min.png Studentenleven

Herman draagt trui van Amber en Sanne tijdens Elfstedentochtjournaal: ‘Het is gewoon gelukt’

05 januari 2022
#SamenSaxion 7 Corporate

Nog een aflevering voor de zomer #SamenSaxion7