Studenten Fashion & Textile Technologies Saxion geven presentatie

Word professional in de textielbranche met de opleiding Fashion and Textile Technologies

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Ontdek de toekomst van textiel met onze opleiding Fashion & Textile Technologies. Leer duurzame materialen kennen, creëer met grenzeloze creativiteit en begrijp de gehele supply chain. Verken circulariteit en word een pionier in het verminderen van de ecologische voetafdruk van de industrie. Bereid je voor op een carrière waarin je impact kunt maken en de wereld van textiel transformeert. Word een visionair en geef vorm aan de toekomst van deze opwindende en dynamische industrie.

Industry, innovation and infrastructure

Industrie en innovatie

Het ontwikkelen van materialen en producten krijgt in de opleiding veel aandacht. Als je weet hoe een textielproduct gemaakt wordt, dan kun je daarop voortborduren. Ook in de industrie wordt nagedacht over duurzamere en slimmere oplossingen, die de wereld kunnen verbeteren. De Europese wetgeving verplicht de industrie om duurzame aanpassingen in de productie en inkoop toe te passen. De textielindustrie is een wereldwijde industrie, waarin Engels de voertaal is. Projecten in het tweede leerjaar worden daarom in het Engels uitgevoerd. We bereiden je op alle vlakken voor om een goede start te maken als textielprofessional.

decent work and economic growth

Eerlijk werk en economische groei

De productie van textiel is er één die over de hele wereld plaats vindt. Veel textiel wordt geproduceerd in ontwikkelingslanden. We behandelen de Supply Chain en we onderzoeken waar producten vandaan komen. Ook berekenen we de kosten van arbeid en we beoordelen de keuze voor productielanden. Met jouw kennis over deze onderwerpen ben je straks in staat om te kiezen voor oplossingen die eerlijke salarissen en werkzaamheden met zich meebrengen.

responsible consumption and production

Duurzaam consumeren en produceren

Je leert in ons programma hoe de textielindustrie werkt door bijvoorbeeld te onderzoeken hoe de supply chain is georganiseerd. Met deze kennis ben je in staat om een stap verder te gaan en daarom word je uitgedaagd om oplossingen en ideeën te bedenken die de industrie kunnen veranderen. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van duurzame manieren van produceren of het aanbieden van duurzame producten. Bij alle onderwerpen in deze hbo-opleiding staat steeds de wens van de duurzame consument centraal.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Fashion & Textile Technologies

De unieke en veelzijdige fashion opleiding doorloopt de hele cirkel van grondstof tot eindproduct en weer terug tot grondstof. Je leert bijvoorbeeld hoe textiele materialen worden gemaakt en hoe je deze op nieuwe manieren kunt gebruiken. Is het mogelijk om je smartphone op te laden via sportkleding? Je gaat producten inkopen bij partners in het buitenland, ontwikkelt nieuwe, duurzame materialen en bouwt een collectie op. Ook ga je ideeën bedenken en uitvoeren over recycling.

Studie-inhoud

Benieuwd waar je op Saxion terecht komt?

Bekijk de Saxion Textile 360 Tour

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE fashion & Textile Technologies IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze fashion opleiding

Mogelijkheden na je opleiding Fashion & Textile Technologies

Je kent alle ins en outs van textiele materialen, innovatieve productiemethoden, het samenstellen van collecties, inkoop, verkoop en ondernemerschap. Met jouw product- en materiaalkennis ben je een onmisbare schakel tussen de mensen die de kleding ontwerpen, maken én kopen. Ook ben je een straks een expert op het gebied van duurzaamheid. De opleiding Fashion & Textile Technologies heeft het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs. Dat betekent voor alle onderwijsonderdelen dat er aandacht wordt besteed aan duurzame productie en consumptie, aan innovatie en aan eerlijk werk. Met je diploma op zak kun je solliciteren bij nationale én internationale textiel- en kledingbedrijven.

Jouw toekomst
03. Keurmerk duurzaam onderwijs.png
04. foto's stoffen rollen vervangen.jpeg

De succesverhalen van ondernemers zijn natuurlijk de leukste, maar realiseer je dat het niet in één keer goed hoeft te gaan

Lees de ervaring Alle ervaringen