Saxion - Deventer Building Hall
Studentenleven

For the gram: de mooiste studentenplekjes in Deventer

Wendy van Til
Wendy van Til Leestijd Minuten

Influencers en bloggers op Instagram showen ons dagelijks prachtige foto’s. Maar waar worden die foto’s gemaakt? Wij onderzochten de mooiste plekken in Saxion-steden Apeldoorn, Deventer en Enschede en maakten voor jou drie handige lijstjes. Vandaag lijst 1: Deventer.

In de binnenstad

1. Walstraat

De meest gefotografeerde straat van Deventer, en misschien wel van Overijssel. Naast het pittoreske aspect en de historische uitstraling van de straat zelf vind je hier diverse portiekjes of een hekje waar je met goed gedrag best wel even tegenaan kan hangen. Kim&Loes geven het voorbeeld (in Deventer/Zwolle). 

2. Havenkwartier

Industriële looks, horeca en creatieve ondernemers aan de haven. Bij het Havenkwartier vind je dus wat stoerdere portiekjes om je shots te maken.

3. Zijmuur DAVO

Een van de zijmuren van DAVO bieren is een fantastische graffitimuur om een mooie portretfoto voor te maken.

4. Sluiskwartier Deventer

Graffiti helemaal je ding? Dan kan je bij Sluiskwartier Deventer ook je hart ophalen met wat pics van streetart of jezelf voor deze manier in verschillende poses te portretteren.

5. Burnside skatepark

Houd je van wat ruigere of stoerdere omgeving. Ga dan naar Burnside skatepark. Let wel op: als je een foto maakt van jezelf met een artiest/sportieveling op de achtergrond: zorg dat ze onherkenbaar zijn of vraag even toestemming. Wel zo netjes.

6. L’Arc en Ciel Offices

Dit bijzondere gebouw aan de Zutphenseweg 29 valt natuurlijk ontzettend op met die neonkleuren die weerkaatsen in het zonlicht.

7. Wilhelminabrug

Deze brug is een van de populairste bruggen van Deventer qua fotografie. Je kan hier je eigen versie van de welbekende Brooklyn Bridge in New York foto’s van travel influencers namaken. Bonus: een fantastisch uitzicht op de skyline van Deventer.

8. Stadhuis Deventer

Als toerist in Deventer kan je een foto van het Stadhuis niet overslaan. Vergeet ook vooral de binnenkant niet te bezoeken en daar mooie foto’s van jezelf te nemen.

9. Steiger aan de overkant van de IJssel

Veel gefotografeerd zijn ook deze steigers aan de IJssel. Dus neem het pondje naar de overkant en wandel er even naartoe. 

Extra tip: bij daglicht kan je mooie foto’s maken, maar ga er ook eens op uit in het donker. Vooral in de donkere maanden is Deventer een mooie stad om foto’s te maken vanwege alle lampjes, langs de kade bijvoorbeeld. En dan is de skyline vanaf de overkant van de IJssel natuurlijk ook een prachtplaat. 

Instawaardig interieur en foodfoto’s

1. Bagels & Beans

Healthy vibes op jouw fotofeed met prachtig opgemaakte bagels en coffee/sapjes shots van Bagels & Beans Deventer.

2. Tea Rose

Wil je wat minder modern en meer gezellig-kneuterige vibe op je foto. Dan ga je naar de Tea Rose in de Walstraat. Het interieur is net of je een Engelse teashop binnenloopt (zit er ook nog eentje schuin aan de overkant van de Walstraat bij Roemar) en bestel je de high tea dan heb je het plaatje compleet. 

3. Meadow

Bij Meadow, een nieuwe hotspot aan het Deventer stadstrand kan je wat zomerse beachfoto’s maken. Gewoon aan de IJssel natuurlijk.

En zo zijn er nog veel meer natuurlijk. Meer food hotspots ontdekken in Deventer? Volg dan Lunchen in Deventer, op Insta natuurlijk.

En eigenlijk hoef je als student helemaal niet de binnenstad in te lopen voor een mooie foto op Insta. In de hogeschool zijn er ook een paar mooie plekjes om je foto te maken. 

  • The Bakery, op de begane grond van het gebouw aan de Handelskade. 
  • De centrale hal is ook regelmatig object van fotografie vanwege de bijzondere lampen aan het plafond en door de grote ramen is er veel natuurlijk licht. En er staat ook een grote witte bank met de steeds van kleur veranderende belofte van Saxion ‘Get Ready For a Smart World’ 
  • De otswo van elke academie: veel kleur, fijne bankjes. Dus loop ook eens een andere verdieping/academie op om te kijken of je daar nog fijne fotoplekjes kan ontdekken. Tip: de Jan des Bouvrie academie op de eerste verdieping in de D-vleugel/grenzend aan de centrale hal heeft natuurlijk een geweldig interieur…. 

Wil je nog meer instawaardige spots in Deventer ontdekken. Volg dan Bart Ros fotografie en Sander Korvemaker op Instagram. Zij maken regelmatig foto’s in Deventer en omgeving. En daar kan jij dan ook weer je next shot for the gram fixen. 

Hebben we een hotspot of Deventer influencer gemist in onze lijst? Tip ons dan even via nieuws@saxion.nl. Enne, tag je ons ook even als je een van de genoemde hotspots hebt gebruikt? @SaxionNL

Wendy van Til

Wendy van Til

Wendy van Til duikt graag de diepte in, analyseert en coordineert de verhalen op Saxion.nl. Ze is gepassioneerd brainstormer, advocaat van de duivel, storyteller, bulletjournaller, wereldburger en avonturier. Tips? --> nieuws@saxion.nl 

Gerelateerde artikelen

terrein Studentenleven

Het Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!

3 juli 2020
BL1.jpg Corporate

Saxion sluit bizar studiejaar op symbolische wijze

3 juli 2020
#SamenSaxion 7 Corporate

Nog een aflevering voor de zomer #SamenSaxion7