Security_nieuwtje_2.png
Onderzoek

Field lab ‘The Garden’ is een security dashboard tool rijker

Studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde en Security Management hebben in opdracht van Field lab ‘The Garden’ een security dashboard tool ontwikkeld.

Maar… Wat is een Field lab? Het zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen samenwerken om oplossingen te ontwikkelen, testen en implementeren voor de zogenaamde ‘Smart Industry’.

Cybersecurity Dashboard en Services
De expertise van de studenten én van de specialisten bij Xpert in Control is toegepast om tot het uiteindelijke ‘product’ te komen: het Cybersecurity Dashboard en Services. De Technische Bedrijfskunde studenten leverden input aan, waarmee een uitgebreide risicoanalyse op basis van de NAVI-methodiek kon worden uitgevoerd. De resultaten van deze analyse vormde de basis om tot de juiste parameters voor de dashboard tool te komen.  

Zowel de voorzitter van Field lab ‘The Garden’, de heer Paul Burghardt, als de projectleider Xpert in Control, de heer Michiel Slot, waren zeer onder de indruk van het opgeleverde product.

Over Field lab ‘The Garden’
Field lab ‘The Garden’ richt zich specifiek op smart ICT-oplossingen voor MKB-bedrijven in de regio Oost-Nederland. Het ondersteunt bedrijven die zich richten op nieuwe en veilige manieren van samenwerking in zogenaamde waardenketens. Denk hierbij aan het slim en veilig uitwisselen van gegevens, zodat er nieuwe services en producten voor het bedrijfsleven ontwikkeld kunnen worden.

Safety & Security Lab
De studenten hebben deze opdracht uitgevoerd in het kader van het Safety&Security Lab. In het Safety&SecurityLAB werken studenten, docenten en onderzoekers samen met (veiligheids)professionals uit het werkveld aan innovatieve en duurzame oplossingen voor vraagstukken op het gebied van safety & security.

Gerelateerde artikelen

Organisatie

Saxion aanwezig op VBN Security Summit

26 maart 2024
Onderzoek

Cyberweerbaarheid in organisaties: “gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel”

27 februari 2024
Video: terugblik op de International Project Week 2024 SaxionTV

Video: terugblik op de International Project Week 2024