Brandweerman wijst op bord tijdens een les

Integrale Veiligheidskunde

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Apeldoorn, Enschede
  • Start in september

Brand op een industrieterrein, gevaarlijke werksituaties, vervoer van gevaarlijke stoffen, de organisatie van grote evenementen en problemen in achterstandswijken. Veiligheid speelt eigenlijk overal een rol. De hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde leidt je op tot veiligheidsexpert.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
groep studenten samen met politie

Samenwerken voor beter resultaat

Veiligheidsproblemen pak je het beste aan door samen te werken. Je kijkt vanuit verschillende invalshoeken en vakgebieden naar een probleem en betrekt meerdere spelers bij de oplossing ervan.

Excursie IVK studenten

Gebruik ons internationale netwerk

Saxion maakt deel uit van het Europese netwerk van risk, safety & security studies. Gebruik dit netwerk voor een buitenlandse stage, minor, excursie, training, summer school of gezamenlijke projecten met buitenlandse studenten.

IVK-007.jpg

Safety & Security LAB

Samen met bedrijven, organisaties, begeleiders van Saxion en medestudenten werk jij vanaf het tweede jaar aan echte vraagstukken uit de beroepspraktijk.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Bij Integrale Veiligheidskunde leer je partijen met elkaar te verbinden. Samen zet je kennis, informatie en slimme technologie zó in, dat mensen veilig kunnen wonen en werken. Je leert hoe je rampen, crises, sociale problemen in wijken, veiligheid van productiebedrijven of de organisatie van grote events aanpakt.

Studie-inhoud
Brandweermannen lopen naar incident

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na het behalen van je diploma, ben je een zelfbewuste professional in de veiligheidswereld. In je werk kom je vraagstukken tegen over de openbare orde en veiligheid, arbeidsveiligheid of het milieu. Jij schat risico's in, stelt adviezen op en regelt projecten en de uitvoering van het veiligheidsbeleid van a tot z. Hiermee kun je aan het werk bij bedrijven, overheid en diverse andere organisaties.

Jouw toekomst
Groep mensen op treinperron

"Veiligheid is niet meer weg te denken in deze maatschappij en overal belangrijk. Thuis, op school, tijdens festivals, vakanties, op je werk en ga zo maar door."

Lees de ervaring Alle ervaringen

Events van deze opleiding

Gerelateerde opleidingen