Brandweerman wijst op bord tijdens een les| Hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde

Bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde word jij expert in veiligheid

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Apeldoorn, Enschede
  • Start in september

Brand op een industrieterrein, gevaarlijke werksituaties, vervoer van gevaarlijke stoffen, de organisatie van grote evenementen en problemen in achterstandswijken. Veiligheid speelt eigenlijk overal een rol. De hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde leidt je op tot veiligheidsexpert.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
groep studenten samen met politie|Opleiding Integrale Veiligheidskunde Saxion

Samenwerken voor beter resultaat

Veiligheidsproblemen pak je het beste aan door samen te werken. Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde kijk je vanuit verschillende invalshoeken en vakgebieden naar een probleem en betrekt meerdere spelers bij de oplossing ervan.

Excursie IVK studenten|Hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde Saxion

Gebruik ons internationale netwerk

Saxion maakt deel uit van het Europese netwerk van risk, safety & security studies. Gebruik dit netwerk voor een buitenlandse stage, minor, excursie, training, summer school of gezamenlijke projecten met buitenlandse studenten.

Bhv'er en brandweerman in overleg |Bachelor Integrale Veiligheidskunde Saxion

Safety & Security LAB

Samen met bedrijven, organisaties, begeleiders van Saxion en medestudenten werk jij vanaf het tweede jaar van de bachelor Integrale Veiligheidskunde aan echte vraagstukken uit de beroepspraktijk.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Integrale Veiligheidskunde

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Bij Integrale Veiligheidskunde leer je partijen met elkaar te verbinden. Samen zet je kennis, informatie en slimme technologie zó in, dat mensen veilig kunnen wonen en werken. Je leert hoe je rampen, crises, sociale problemen in wijken, veiligheid van productiebedrijven of de organisatie van grote events aanpakt.

Studie-inhoud
Brandweermannen lopen naar incident|Hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE INTEGRALE VEILIGHEIDSKUNDE IN EEN NOTENDOP

Mogelijkheden na je opleiding Integrale Veiligheidskunde

Na het behalen van je diploma Integrale Veiligheidskunde, ben je een zelfbewuste professional in de veiligheidswereld. In je werk kom je vraagstukken tegen over de openbare orde en veiligheid, arbeidsveiligheid of het milieu. Jij schat risico's in, stelt adviezen op en regelt projecten en de uitvoering van het veiligheidsbeleid van a tot z. Hiermee kun je aan het werk bij bedrijven, overheid en diverse andere organisaties.

Jouw toekomst
Groep mensen op treinperron|Hbo Integrale Veiligheidskunde Saxion

"Veiligheid is niet meer weg te denken in deze maatschappij en overal belangrijk. Thuis, op school, tijdens festivals, vakanties, op je werk en ga zo maar door."

Lees de ervaring Alle ervaringen

Events van deze opleiding

Gerelateerde opleidingen