Studenten Security Management

Bescherm bedrijven tegen criminele risico’s

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Apeldoorn
  • Start in september

Hoe voorkom je dat bedrijven te maken krijgen met fraude, cybercrime of terreur? En als het toch misgaat, hoe beperk je dan de schade van een incident of calamiteit? Bij de studierichting Security Management van Saxion leer je hoe je criminele acties voorkomt en ertegen optreedt als ze toch gebeuren.

De bachelor Security Management (studierichting) is een studierichting binnen Integrale Veiligheidskunde
Studenten Security Management Apeldoorn

Uniek in zijn soort!

Security Management is de eerste en enige studierichting in Nederland. Zoek je een baan in bijvoorbeeld de cybersecurity of informatiebeveiliging? Dan biedt deze studierichting je veel carrièrekansen.

 

Drone in actie

​Aandacht voor actuele problemen

Cybercrime, skimming, terrorisme en de inzet van drones. Het zijn actuele zaken die een securitymanager bezighouden. Je wordt opgeleid als securityexpert, waarbij je ook veel kennis opdoet van de bedrijfsmatige kant van het vak.

SEC studenten.png

Nauwe samenwerking met bedrijven

Je leert het meest in de praktijk, dus ga je al snel op pad! Je gaat bij bedrijven op bezoek en je krijgt gastcolleges van securityexperts uit het vak. Ook leer je zelf contact te leggen met securitymanagers van grote bedrijven.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 1 mei aan via Studielink

Direct aanmelden

Proefstuderen

Onze meeloopdagen starten weer in oktober.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Bij Security Management leer je mensen, informatie, bezittingen en activiteiten bij grote bedrijven te beveiligen. Je zorgt ervoor dat het werk gewoon doorgaat als zich een incident of calamiteit voordoet. Je start met een stevige bedrijfskundige basis: naast vakken als risicomanagement, fysieke beveiliging en cybersecurity volg je colleges over recht, bedrijfseconomie en organisatiekunde.

Studie-inhoud
Studten samen aan tafel

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Bij de studierichting Security Management word je opgeleid tot securityprofessional: je biedt bedrijven en organisaties bescherming tegen interne en externe bedreigingen. Denk bijvoorbeeld aan transportbedrijven, banken en nucleaire bedrijven. Je wordt professional in een spannend vakgebied dat vraagt om creativiteit, leiderschap en maatschappelijke betrokkenheid.

Jouw toekomst
Studenten na hun studie
Student bij boeken

Dankzij de complete opdrachten heb ik op verschillende manieren nagedacht over securityvraagstukken

Lees de ervaring

Gerelateerde opleidingen