header

​Help bedrijven beter te presteren met slimme technologie

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Hoe kun je een bedrijf beter laten presteren? Als technisch bedrijfskundige kijk jij hoe een bedrijf in elkaar steekt, welke activiteiten ze uitvoeren en hoe ze die beter op elkaar kunnen afstemmen. Het kan altijd slimmer, duurzamer en beter. Jij bent daarvoor dé technisch adviseur!

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Topopleiding HBO Keuzegids 2023.jpg

Topopleiding

De opleiding Technische Bedrijfskunde in Deventer is door de Keuzegids hbo 2023 beoordeeld als topopleiding.

Student werkt op laptop

Goede carrièrekansen

Door je veelgevraagde kennis en vaardigheden op het gebied van zowel bedrijfskunde als technologie kom je snel aan een baan in een technisch bedrijfskundige omgeving, mét een goed startsalaris. Je legt de verbinding tussen de omgeving en de interne organisatie.

saxion-deventer-hires-19.jpg

Combi van techniek en management

De opleiding is een bijzondere combinatie van techniek en management. Je wordt opgeleid tot een waardevolle en praktijkgerichte professional om de verbinding te versterken tussen je collega's op de werkvloer en het management.

Johma januari 2016 (1).png

Opdrachten bij bedrijven

Vanaf de eerste weken van de opleiding werk je samen met technische of productiebedrijven en later in het eerste jaar ga je twee dagen per week op stage. Doordat je bij hen binnen kijkt, krijg je actuele kennis van het vak.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Bij Technische Bedrijfskunde verbeter en ontwerp je bedrijfsprocessen. Daarbij heb je je collega’s in het bedrijf nodig, dus leer je samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden. Daarvoor heb je managementvaardigheden en een ontwerpgerichte onderzoeksaanpak nodig. Om jouw vraagstuk op te lossen, moet je beschikken over bedrijfskundige en technologische kennis.

Studie-inhoud

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na het behalen van je opleiding werk je in de maakindustrie of binnen andere organisaties waarin bedrijfsprocessen en technologie een rol spelen. Je begint meestal in een coördinerende rol en maakt dan de stap naar een leidinggevende functie. Door de veelgevraagde combinatie van bedrijfskunde en technologie is de kans groot dat je een geschikte baan vindt.

Jouw toekomst
studenten geven high-five
student in kantine

De afwisseling in vakken maakt de studie veelzijdig en interessant

Lees de ervaring Alle ervaringen