trainees2019.JPG
Ondernemerschap

Nieuwe Fast Forward trainees zijn van start!

Leestijd Minuten

Afgelopen donderdag en vrijdag was de kick-off van het Fast Forward-programma voor de nieuwe trainees. Na de vele sollicitaties zijn de afgelopen maanden 29 talenten geselecteerd die deel mogen nemen aan het tweejarige programma. Het traineeship starten we jaarlijks met een inspirerende en intensieve tweedaagse, om elkaar en jezelf beter te leren kennen.

In samenwerking met de Ader Academie hebben we een bomvol introductieprogramma in elkaar gezet. We zijn op donderdag gestart bij De Kantine op het terrein van de Gasfabriek in Deventer. Daar hebben we allereerst het formele gedeelte behandeld: het bespreken van de modules in het Personal Leadership-programma en de doelstellingen voor de komende twee jaar doorgenomen. Daarna hebben we uitgebreid de tijd genomen om kennis met elkaar en met onszelf te maken door middel van verschillende (non-)verbale communicatieoefeningen. Wie ben je, waar sta je, hoe denk je, hoe kijk je, welke invloed heb je en welk gedrag laat je daarbij zien? Verschillende technieken werden behandeld en toegepast. Een ontzettend leerzaam begin!

De vrijdag stond in het teken van vertrouwen en samenwerken. ’s Ochtends is Robert de Groot gestart met een masterclass over hoe je jezelf in je gedrag kunt sturen en jezelf leert kennen bij het observeren van anderen. Maar vooral ook inzichtelijk krijgen welke triggers en leerpunten je de aankomende twee jaar mee aan de slag wilt gaan.

Topintroductie met de nieuwe trainees van Fast Forward. Masterclass mindset, waarnemen en beleven in combinatie met ervarend leren. Wat een gemotiveerde groep en inspirerende dynamiek brengen deze mensen met zich mee!

Robert de Groot - Ader Academie.jpeg
Robert de Groot, Ader Academie

In de middag zijn de trainees vol energie verschillende fysieke uitdagingen aangegaan bij de Wilgenweard in Nijverdal. Samenwerking en teamstrijd werden gelijk op de proef gesteld. De trainees hebben in verschillende groepen, met palen, tonnen en touwen vlotten gebouwd, waarmee ze in wedstrijdvorm de rivier de Midden-Regge over moesten varen. Daarnaast hebben de echte durfallen de tokkelbaan met een vrije val van 15 meter en het touwparcours getrotseerd.

Een sportieve middag sloten we, volgens traditie, af met een barbecue waarbij ook de huidige trainees aan konden sluiten. We kijken terug op een succesvolle start van wat een fantastisch Fast Forward-jaar beloofd te worden.

Over Fast Forward

Fast Forward is hét tweejarige traineeship voor jonge getalenteerde hbo- en wo-afgestudeerden. Deze talenten volgen wekelijks masterclasses uit het leiderschapsprogramma van Fast Forward en zijn tegelijkertijd aan het werk bij een bedrijf uit de regio. Talenten en bedrijven worden met visie en durf met elkaar verbonden en door te investeren in elkaar maken ze elkaar én de regio sterker.

Elk jaar start Fast Forward met twee groepen trainees. Dit zijn allen talenten die wat extra’s kunnen brengen en die bij bedrijven het verschil kunnen maken. In twee jaar tijd ontwikkelen zij zich in hoog tempo op tot leiders van de toekomst.

Fast Forward is een onderdeel van Saxion Centrum voor Ondernemerschap.

Gerelateerde artikelen

Fast Forward certificaatuitreikingen Studentenleven

Video: Fast Forward certificaatuitreikingen 🎈

16 december 2019
Hoe een Social Work-student via het Fast Forward Traineeship in het bedrijfsleven terechtkwam Onderwijs

Hoe een Social Work-student via het Fast Forward Traineeship in het bedrijfsleven terechtkwam

12 maart 2019
Fast Forward organiseerde in samenwerking met Orange8 het event ‘Leiderschap anno nu’. Business

Leiderschap anno nu: ben jij een leider van vandaag en morgen?