Goed van start: lekker ontbijten met je SkillsCoach
Organisatie

Goed van start: lekker ontbijten met je SkillsCoach

Leestijd Minuten

Om de doorstroom van het mbo naar het hbo te verbeteren, doet Saxion mee met het project SkillsCoach: tweedejaars hbo’ers coachen/begeleiden mbo’ers gedurende hun laatste jaar op het mbo en het eerste jaar op het hbo. De SkillsCoaches helpen de mbo-studenten o.a. bij de studiekeuze en de voorbereiding op het studeren in het hbo. Dit jaar worden zo’n 600 (aspirant)studenten door 100 SkillsCoaches begeleid.

Ook in het economische domein zijn de SkillsCoaches actief. Vanochtend maakten 100 laatstejaars mbo-studenten van de opleidingen Bedrijfsadministratie en Commerciële Economie van Aventus en 22 SkillsCoaches kennis met elkaar. Dit gebeurde op informele wijze tijdens het jaarlijkse Meet & Eat kennismakingsontbijt bij de HEMA in Deventer. In de week voor de herfstvakantie zijn de coaches ook van start gegaan in Enschede. Daar worden zo’n 100 mbo’ers van het ROC van Twente gecoacht.   

Gerelateerde artikelen

Studiestress en prestatiedruk Studentenleven

Studiestress, je kan er iets tegen doen

14 november 2019
Studeren bij het Studieplatform van het Saxion StudieSuccesCentrum Studentenleven

Studieplatform: om ‘samen’ effectief te studeren

26 september 2019
Afsluitende presentaties Masterclass Business en Economie Organisatie

Afsluitende presentaties Masterclass Business en Economie