jongen staat in de bibliotheek met boek in zijn hand
Onderwijs

Starten met je deeltijd studie? Startersinfo!

Leestijd Minuten

Welkom bij Saxion, leuk dat je bij ons komst studeren! Na de zomer is het zo ver, je eerste lesdag bij Saxion! Je bent vast al nieuwsgierig naar wat je allemaal kunt verwachten en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Er komt veel op je af, maar op saxion.nl/startersinfo vind je alle informatie die jij nodig hebt om goed voorbereid aan je deeltijdstudie bij Saxion te beginnen.

Inloggen bij Saxion

Direct na ontvangst van je aanmelding voor een opleiding bij Saxion wordt er voor jou een Saxion-account aangemaakt. Je inlognaam en wachtwoord ontvang je per e-mail op je privé e-mailadres.

Studieboeken en lesmaterialen

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dit geldt ook zeker voor jouw start op het hbo! Zorg voor je begint dat je alle studieboeken en lesmaterialen in huis hebt die je nodig hebt tijdens je studie. De boekenlijsten vind je op de website van studystore. Selecteer jouw vestiging, kies een periode, zoek naar jouw favoriete studie en bestellen maar! 

Bij enkele opleidingen vragen ze je ook om extra materialen aan te schaffen voor praktische vakken. 

Studeren en kennismaken met Saxion in coronatijd

Nu je gaat studeren terwijl er nog allerlei coronamaatregelen zijn, vraag je je misschien wel af hoe dat straks allemaal gaat. Kun je bijvoorbeeld wel naar Saxion toe, heb je een speciale laptop nodig om thuis te studeren? Je vindt de antwoorden op jouw vragen op de speciale startersinfo pagina.

Haal het meeste uit je studie

Wil je tijdens je studie het beste uit jezelf halen en goede resultaten neerzetten of heb je ondersteuning nodig bij een functiebeperking, dan kun je gebruik maken van de voorzieningen van Saxion en het StudieSuccesCentrum om zo succesvol mogelijk te studeren. Van online coaching en individuele begeleiding tot trainingen en workshops over persoonlijke ontwikkeling, effectief studeren, taal en studiekeuze en van carrière tot sport en cultuur.

Buiten de deuren van Saxion

Natuurlijk is je studie belangrijk, maar waarschijnlijk ben je ook wel benieuwd naar alles er omheen. Zowel Enschede, Deventer als Apeldoorn zijn leuke steden om te verkennen.

Tot snel!

Zo, je weet nu alles wat je moeten weten om goed voorbereid aan je studie bij Saxion te beginnen.  Maar het is eerst tijd om te ontspannen, wij wensen jou dan ook een hele fijne zomer toe!

Volg ons nog wel even via YouTube, Facebook en LinkedIn. Deze zomer posten we daar diverse leuke video’s over je start bij Saxion. De eerste video staat al live, kijk maar!

Wij kunnen niet wachten om je te ontmoeten, tot snel!

Ga naar Startersinfo en vind alle info voor jouw start bij Saxion!

Direct naar Startersinfo

Gerelateerde artikelen

Ben jij een studerende ouder? Zo krijg je de kinderopvangtoeslag waar je recht op hebt Studentenleven

Ben jij een studerende ouder? Zo krijg je de kinderopvangtoeslag waar je recht op hebt

5 januari 2021
Hoe verkoop je jezelf op LinkedIn? Studentenleven

Hoe verkoop je jezelf op LinkedIn?

6 december 2020
Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden Event

Online Open Avond Deeltijd