Stadscampus Enschede
Persbericht

Saxion-opleidingen organiseren virtuele afstudeerexposities

Leestijd Minuten

De opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek van hogeschool Saxion organiseren dit jaar virtuele afstudeerexposities. Door de geldende corona maatregelen zijn fysieke exposities in de gebouwen van Saxion niet mogelijk. Door de exposities online en virtueel te maken kunnen deze studenten nu toch hun afstudeerwerken presenteren.

Jaarlijks houden onze afstudeergroepen van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek een expositie. Ze presenteren hun afstudeerprojecten aan docenten en gecommitteerden ter beoordeling, aan het werkveld en aan vrienden en familie. Een jaarlijks hoogtepunt voor vierdejaars studenten die op deze manier hun studie afronden.
 
Nu dit jaar alles anders is, hebben deze opleidingen een creatief alternatief bedacht, samen met Saxion Bouwkunde alumni Lars ter Steege. Lars ontwerpt een virtuele expositie omgeving vanuit zijn eigen onderneming Studio X B.V. Hierin heeft elke afstudeergroep zijn eigen ruimte, waarin zij hun tekeningen, maquettes, animaties of video’s kunnen presenteren. Zo lopen de studenten geen studievertraging op en kan iedereen die geïnteresseerd is de afstudeerwerken online en virtueel in 360 graden bekijken. Vanaf 17 juni is deze nieuwe toekomstbestendige omgeving online te bezoeken. In de video ziet u een voorproefje. 

Gerelateerde artikelen

Margo Timmer Corporate

Wendbaar binnen Saxion: 'Ik heb me altijd kunnen blijven ontwikkelen'

26 januari 2021
Open dag 2.jpg Onderwijs

Je studiekeuze online: wat zijn de mogelijkheden bij Saxion?

26 januari 2021
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt. Onderwijs

Bezoek de online open dagen in februari