Training Artificial Intelligence
Organisatie

Saxion AI-training

Leestijd Minuten

Artificial Intelligence staat op ieders agenda. Het spreekt tot de verbeelding: met behulp van speciale algoritmes worden baanbrekende resultaten gehaald in de zorg, de maakindustrie, voor autonome auto’s en robots. Maar wat is Artificial Intelligence (AI) nu precies en wat is ervoor nodig om het goed en verstandig in te zetten?

Het Saxion-lectoraat Ambient Intelligence heeft samen met BOOST en TValley drie trainingssessies georganiseerd rondom AI, met als hoofddoel inzicht geven in de methodologieën, mogelijkheden en vereisten van het inzetten van AI-technologie. Een dertigtal genodigden van regionale mkb’s nam deel en kregen laagdrempelig uitgelegd wat termen als data mining, machine learning en deep learning precies voorstellen.

Geïnteresseerd in deze workshops? De trainingssessies zijn vanaf nu open access beschikbaar! Er is een compleet pakket samengesteld dat bestaat uit:

  • opnames van de presentaties;
  • het bronmateriaal: slides en interactieve websites om te oefenen;
  • suggesties voor meer leermateriaal.

Dit is allemaal te verkrijgen via: https://github.com/SaxionAMI/Saxion-AI-Training/.

De sessies zijn bedoeld als basistraining, daarom is er geen voorkennis nodig wat betreft AI. Leergierigheid en technisch inzicht helpen de stof te verwerken, met name waar het de hands-onoefeningen betreft. De uitleg over AI is domeinonafhankelijk maar de gebruikte voorbeelden komen voornamelijk uit de hoek van de technische industrie.

Alle informatie mag vrijelijk verspreid op basis van de licentie (CC BY-NC-SA 4.0), op Github.com. Deze training is mede mogelijk gemaakt door de Top-upsubsidie van regieorgaan SIA, in het project AIoTValley.

Meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Jeroen Linssen
j.m.linssen@saxion.nl
Associate Lector Applied Data Science
Lectoraat Ambient Intelligence, Saxion

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

‘Leuk zo’n intelligent systeem, maar hoe zorg je ervoor dat gebruikers er goed mee omgaan?'

16 januari 2024
Onderzoek

Jeroen Linssen wil mens én technologie slimmer maken

03 oktober 2023
Jouw toekomst podotherapie.jpg Organisatie

Groen licht voor onderzoeken