DionneV.JPG
Onderwijs

Stagiair Dionne helpt ondernemers te verduurzamen met het platform Duurzame Horeca

Dionne Vink kwam tijdens een opdracht van haar opleiding Creative Business in aanraking met Duurzame Horeca, een nieuw platform van Grolsch. Inmiddels loopt ze stage bij het biermerk, waarmee ze thuis bovendien is opgegroeid, en stimuleert ze bedrijven lid te worden van het platform, om zo hun milieu-impact te verminderen. "Vanuit de brouwerij wordt ontzettend veel gedaan aan duurzaamheid."

Hoi Dionne, welke opleiding doe je bij Saxion?

"Ik volg momenteel de opleiding Creative Business en sinds mijn tweede leerjaar ben ik gespecialiseerd in creatieve marketing en concepten. Momenteel zit ik in het derde jaar en ben ik begonnen met mijn stage."

Waar loop je stage?

“Ik loop stage bij Grolsch, op de afdeling Marketing Operations. In mijn tweede leerjaar ben ik een half jaar lang bezig geweest met een opdracht voor Grolsch. Deze opdracht ging over een platform genaamd Duurzame Horeca. Daarnaast heb ik tijdens de Artica Battle vanuit Saxion ook een opdracht gedaan voor Grolsch, namelijk het bedenken van een campagne voor 0.0% bier. Deze twee opdrachten zijn goed bevallen, hierom leek het mij leuk om ermee verder te gaan door middel van een stage bij Grolsch. Toevallig kwam ik een vacature tegen op LinkedIn die voldeed aan mijn wensen. Niet heel veel later is mijn sollicitatie de deur uit gegaan.”

Waarom wilde je graag stagelopen bij Grolsch?

“Naast de voorafgaande schoolopdrachten leek het bedrijf mij gewoon ontzettend gaaf. Grolsch is een biermerk waar ik, als ‘Achterhoeker’, mee ben opgegroeid. Als marketeer is het leuker en makkelijker om je werk te doen wanneer je trots bent op wat je promoot. De biermarkt is en blijft voor mij ontzettend interessant.”

In hoeverre speelt duurzaamheid een rol in jouw stage?

“Voordat ik begon met mijn stage, was het voor mij al bekend dat Grolsch een duurzaam bedrijf is. In de brouwerij wordt op allerlei fronten gekeken naar duurzaamheid. Zo zie je dit terug in het gebouw, maar ook in het werk dat je verricht. Momenteel ben ik bezig voor het platform Duurzame Horeca. Dit is een self-serviceportal waar horecaondernemers online al hun zaken kunnen regelen. Het woord ‘duurzaam’ staat hierbij voor zowel een duurzame relatie met klanten, als het verminderen van de milieu-impact. Vanuit de brouwerij wordt hier al ontzettend veel aan gedaan. Duurzame Horeca ondersteunt de horecaondernemer ook om zelf te verduurzamen, door verschillende e-learnings. Mijn taak hierin is ervoor zorgen dat meer horecaondernemers klant worden van Duurzame Horeca. Want wie klant wordt van Duurzame Horeca, is klant van een Duurzaam bedrijf.”

Ben je persoonlijk ook veel bezig met duurzaamheid?

“Ja, de laatste jaren realiseer ik mij steeds meer dat duurzaam leven belangrijk is. Deze realisatie komt vooral door de toename in media-aandacht die dit onderwerp krijgt. Thuis hebben wij een beetje de standaard bezigheden met het scheiden van afval, de verwarming laag/uit, zonnepanelen etc. Zelf probeer ik zo min mogelijk voedsel te verspillen en minder vlees te eten.”

Duurzame Horeca ondersteunt de horecaondernemer ook om zelf te verduurzamen, door verschillende e-learnings. Mijn taak hierin is ervoor zorgen dat meer horecaondernemers klant worden van Duurzame Horeca.

Creative Business-student Dionne Vink over het platform Duurzame Horeca en haar opdracht

Hoe bevalt je stage tot nu toe?

“Mijn stage bevalt mij ontzettend goed! Ik word veel betrokken bij verschillende opdrachten. De ene keer is het een opdracht met veel verantwoordelijkheid, de andere keer is het iets waarbij ik mee kan kijken met ervaren collega’s. Dit maakt mijn stage super leerzaam.”

Wat hoop je te leren van je stage?

“Natuurlijk hoop ik veel te leren op het gebied van marketing. Denk hierbij aan online marketing zoals website optimalisatie of social-media. Maar ook het bedenken en uitwerken van concepten en designs. Naast het leren van dingen over mijn vakgebied, hoop ik ook te leren hoe is het is om binnen een groot bedrijf te werken en wat ik juist wel of niet leuk vind om te doen. Zo leer ik mezelf ook weer wat beter kennen.”

Wat mag je allemaal doen?

“Als stagiair heb ik wat grote taken en een aantal kleinere taken. Het project voor Duurzame Horeca is niet het enige waar ik mij mee bezig houd. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met het maken van een audio Brouwerijtour. Dit houdt in dat Engels- en Duitstalige bezoekers van de Grolsch Brouwerijtour via een app de tour kunnen volgen en beluisteren. Deze audio Brouwerijtour is af, wat betekend dat het nu tijd is om deze te gaan promoten. Daarnaast ben ik bezig met het uitwerken van verschillende flyers voor de Grolsch shop, omdat de geschenkenperiode eraan zit te komen. Het leuke aan deze taak is dat ik veel betrokken word bij het meedenken en uitvoeren van de promotie.”

Wat vind je het leukst aan deze stage?

“Het leuke aan deze stage vind ik de afwisseling in taken en ‘werkdruk’. De projecten en opdrachten zijn erg verschillend, waardoor de dagen voor mijn gevoel voorbij vliegen. Mocht ik bij de ene taak even vastlopen, ga ik met een frisse blik weer verder met een andere taak. Bovendien vind ik het erg fijn dat ik af en toe wat gezonde druk ervaar voor bepaalde opdrachten en vervolgens juist weer iets op mijn gemak kan doen.”

Wat zijn jouw tips voor het vinden van een stage?

“Kijk niet alleen naar vacatures en vraag vooral even rond bij kennissen die al eens stage hebben gelopen. Wellicht ken je iemand die een soortgelijke opleiding doet en jou een leuke stageplek kan adviseren. Wees ook niet bang om te bellen naar een bedrijf dat jouw interesse heeft, meestal wordt dit erg op prijs gesteld.”

Weten wat er bij Saxion gebeurt tijdens de Week van de Duurzaamheid?

Lees het hier!
Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Romaissae Taouil (eigen foto, met toestemming) Onderwijs

Marketing met een maatschappelijk aspect: Romaissae’s stage-ervaring bij Nieuwe Wending

06 maart 2024
Sarah-Manon Blok Onderwijs

Sarah-Manon loopt stage bij Animal Rights en vertelt over haar passie voor een wereld zonder leed

28 juni 2023
Florence en Chelsea Onderwijs

Florence en Chelsea lopen stage bij &C: ‘Solliciteer bij je droomstageplek, ook al lijkt dat onhaalbaar’