Florence en Chelsea
Onderwijs

Florence en Chelsea lopen stage bij &C: ‘Solliciteer bij je droomstageplek, ook al lijkt dat onhaalbaar’

Twee derdejaars Creative Business-studenten die tegelijkertijd stagelopen bij hetzelfde bedrijf. En niet zomaar een bedrijf, Chelsea de Fretes en Florence David Richard lopen allebei stage bij &C. Hét mediamerk van Chantal Janzen. Ze vertellen ons hoe het eraan toe gaat bij het hippe bedrijf in hartje Amsterdam.

Hoe zijn jullie bij &C terecht gekomen? 

Chelsea: “Ik ben eerst in de omgeving op zoek gegaan naar een stage, maar kon geen bedrijf vinden dat me aansprak. Toen ging ik ook in omgeving Amsterdam op zoek naar een leuke plek. Ik kwam &C tegen, maar ik dacht: daar moet je wel uniek voor zijn. Ik kom vast niet door die selectie. Ik besloot het toch te proberen, mocht een opdracht maken en daarna op gesprek komen. Uiteindelijk hoorde ik dat ik het was geworden!” 
Florence: “Mijn sollicitatie bij &C was echt een long shot. Ik dacht: ik probeer het gewoon, maar had niet verwacht dat het me zou lukken. Toen ik binnenstapte in de &C store wist ik het zeker, hier wilde ik wel een halfjaar doorbrengen. Op de dag dat ik hoorde dat ik een appartementje in Amsterdam had, kreeg ik ook te horen dat ik stage mocht lopen bij &C. Alles viel op zijn plek!” 

Waarom wilden jullie hier graag stage lopen? 

C: “Het is een bedrijf met een groot bereik. Ze hebben een magazine, een webshop, winkel, website. Daarnaast vind ik het leuk dat het over onderwerpen gaat die ik persoonlijk ook interessant vind.” 
F: “Ik wilde echt heel graag bij een vrouwenmagazine stage lopen en lekker schrijven over vrouwendingen. &C zit altijd direct op de actualiteit, maar wel met een eigen twist. De schrijfstijl is scherp en humoristisch.” 

Jullie lopen stage bij hetzelfde bedrijf, maar hebben jullie dan ook dezelfde taken? 

C: “Ik ben stagiair digital design. Ik werk veel met Adobe programma’s en houd me bezig met vormgeving. Tijdens mijn zoektocht heb ik specifiek naar vormgeef-stages gezocht, want dat is wat ik leuk vind. Ik ontwerp twee keer per week de nieuwsbrief, maar ook stories, GIFjes en posts voor in de feed.” 
F: “Ik loop stage bij de tekstredactie. Dat is nu eerst vooral voor online, dus de actualiteiten en andere artikelen. Ook heb ik al een klein stukje voor in het blad geschreven en mag ik dat uiteindelijk vaker doen.” 

Het is een klein kantoor dus we komen elkaar ook geregeld tegen op de werkvloer. Soms is het dan wel fijn dat je even over Almelo of Wierden kan praten.

Florence en Chelsea
Chelsea en Florence over hun stage bij &C

Wisten jullie van elkaar dat jullie hier stage gingen lopen? 

C: “Ik hoorde wel van mijn zus dat Florence al was aangenomen bij &C. Toen wist ik zelf nog niet of ik aangenomen zou worden dus het bleef nog even spannend.” 
F: “Ja, mijn collega is de zus van Chelsea en zij vertelde mij al dat Chelsea ging solliciteren. Dus zij heeft me wel een beetje op de hoogte gehouden.” 
C: “Het is een klein kantoor dus we komen elkaar ook geregeld tegen op de werkvloer.” 
F: “Soms is het dan wel fijn dat je even over Almelo of Wierden kan praten.” 

Wat vinden jullie het leukst aan jullie stages? 

C: “Dat ik bezig ben met de dingen die ik echt leuk vind om te doen. Ik moet me natuurlijk aan formats houden, maar mag overal mijn eigen creativiteit in verwerken.” 
F: “Ik vind het heel leuk als mijn artikelen online komen en ik dan mijn naam daarbij zien staan. Een gek idee dat zoveel mensen dat dan zien.” 
C: “Ik vind het ook heel grappig wanneer ik op Instagram kijk en er dan iets langskomt wat ik zelf heb gemaakt.” 

Wat is het leukste dat jullie tot nu toe hebben meegemaakt? 

C: “Laatst was Chantal Janzen jarig, daarvoor had ik een aantal posts gemaakt. Ik dacht dat deze op de &C pagina zouden worden gepost. Uiteindelijk zag ik dat Chantal Janzen deze posts ook zelf had gedeeld en dat was wel erg vet.” 
F: “Ik mocht Merel Beks (oud-bachelor-deelnemer) interviewen voor een online artikel. Dat vond ik heel spannend, maar ook heel leuk. Dat artikel werd mega-goed gelezen en ook in mijn omgeving hadden veel mensen het gelezen zonder dat ze wisten dat het van mij was. Het voelt wel bijzonder dat zoveel mensen dan op dat artikel hebben geklikt.” 

Wat zijn jullie tips voor het vinden van zo’n leuke stageplek? 

C: “Ik denk dat het heel belangrijk is om niet bang te zijn. Niet bang zijn dat je niet genoeg bent, gewoon doen. Je hebt niks te verliezen. Het is niet erg als je niet wordt uitgekozen, dan heb je het tenminste geprobeerd.” 
F: “Solliciteer bij je droomstageplek ook al lijkt dat onhaalbaar. Misschien ken je iemand in je omgeving die daar werkt, vraag deze persoon dan zeker om advies.” 
C: “Ook zou ik het adviseren om te zoeken naar iets wat je echt leuk lijkt. Zelf wilde ik echt per se richting vormgeving en design. Als je iets doet wat je leuk vindt, voelt het ook niet echt als werk.” 

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Sarah-Manon Blok Onderwijs

Sarah-Manon loopt stage bij Animal Rights en vertelt over haar passie voor een wereld zonder leed

28 juni 2023
Arjan voor het huis van tv-programma Lang Leve de Liefde Onderwijs

Arjan loopt stage achter de schermen bij tv-programma Lang Leve de Liefde

14 december 2022
MichielFloris.jpg Onderwijs

Broers Michiel en Floris solliciteerden zonder dat ze het van elkaar wisten bij Moekotte Media