Headerafbeelding - Blond meisje met zwart VR bril

Academie Creatieve Technologie

De Academie Creatieve Technologie (ACT) combineert opleidingen op het gebied van media, creatie en vernieuwende technologie. Met als motto 'Leer, creëer, innoveer en inspireer' bieden onze opleidingen een prettige en uitdagende leeromgeving.

Leer, creëer, innoveer en inspireer!

Events van deze academie

Voor bedrijven

We zijn trots op de goede samenwerking met bedrijven en organisaties in verschillende werkvelden; van creatief tot technisch en dienstverlenend. Daarnaast zijn we actief in verschillende landelijke en regionale netwerken. En in onze beroepenveldcommissies bespreken we de invulling van onze opleidingen samen met professionals uit de beroepspraktijk. Nieuwsgierig naar wat we samen zouden kunnen doen? 

We denken graag met je bedrijf of organisatie mee over uiteenlopende vraagstukken. Daarbij bewegen we ons het liefst op het snijvlak van innovatie, technologische hoogstandjes en creativiteit! Wil je een onderzoeksopdracht uitvoeren samen met het lectoraat? Of heb je een prototype dat je wilt laten testen tijdens colleges? Er is bij ons veel mogelijk; van traineeships voor hoogvliegers en bedrijfspresentaties tot afstudeeropdrachten en gastcolleges.

Stages
Kun je onze studenten een uitdagende en leerzame stage bieden? Stuur ons dan informatie over je bedrijf of organisatie, de begeleiding (denk hierbij ook aan de afdeling, het aantal personen en de achtergrond van de begeleider) en een vacaturetekst.

Afstuderen
Je kunt ook een onderzoeksvraag aan ons voorleggen. Wij zoeken dan naar een afstudeerder die zich wil vastbijten in jouw opdracht. Om de vraag te beantwoorden, doet onze student een aantal maanden zelfstandig onderzoek. De conclusies verschijnen in de afstudeerscriptie.

Wil je meer informatie? Het telefoonnummer is voor alle opleidingen: 088 - 019 6363.

Creative Business studieroute Media informatie en communicatie
Stage 
stagecb.act@saxion.nl
Afstuderen 
afstuderencb.act@saxion.nl

Creative Media & Game Technology   
support.cmgt@saxion.nl

Fashion & Textile & Technology 
support.ftt@saxion.nl

HBO-ICT 
Stage en afstuderen
support.hbo-ict@saxion.nl

Via ons netwerk cMe kunnen studenten en oud-studenten elkaar op de hoogte houden en blijven inspireren. Met bijeenkomsten en een website delen we kennis, waarderen we talent en zetten we praktijkopdrachten uit.

Wil je meer weten over cMe? Neem dan contact op met Sebastiaan Elstgeest.

Alles weten over Hello World by HBO-ICT?

Bekijk het hier!
Studenten geven presentatie

Onderzoek

Heb je een onderzoeksvraag of project dat aansluit op onze opleidingen? Dan helpen we je daar graag bij! Bij de lectoraten gaan onze studenten aan de slag met praktijkonderzoek. Zo leren ze onderzoeksvaardigheden en krijg jij resultaten waar je echt wat mee kunt!

Binnen de academie ACT hebben we de volgende lectoraten: 

... een diversiteit aan opleidingen en studieroutes op het snijvlak van creatie, media en innovatieve technologie

Onderwijs

Wij bieden een diversiteit aan opleidingen en studieroutes op het snijvlak van creatie, media en innovatieve technologie. Onze opleiding Fashion & Textile Technologies is uniek in Nederland!

Je stage, minor of afstudeeropdracht in het buitenland doen? Dat kan! ACT werkt samen met veel partners binnen én buiten Europa. Het International Office in Enschede kan je er alles over vertellen. Stuur een mail naar scholarships@saxion.nl of loop eens binnen bij het wekelijkse vragenuurtje.

Nieuws van deze academie

Contact opnemen

Contact

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Academiebureau Creatieve Technologie
Tel: 088 - 019 6363
E-mail: academiebureau.act@saxion.nl

Bezoekadres                       
Van Galenstraat 19
7511 JL Enschede

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede

Bezoekadres
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede