Headerafbeelding - Blond meisje met zwart VR bril

Academie Creatieve Technologie

De Academie Creatieve Technologie (ACT) combineert opleidingen op het gebied van media, creatie en vernieuwende technologie. Wij bieden onze opleidingen een uitdagende leeromgeving waar studenten zich thuis voelen. Onze studenten begrijpen dat blijven ontwikkelen in deze domeinen de sleutel is voor succes en dus voor impact in de maatschappij. 'Leer, creëer, innoveer en inspireer!'

Leer, creëer, innoveer en inspireer!

Events van deze academie

Voor bedrijven

We zijn trots op de goede samenwerking met bedrijven en organisaties in verschillende werkvelden; van de creatieve sector tot dienstverlening en van techniek tot cultuur. Daarnaast zijn we actief in verschillende landelijke en regionale netwerken. In onze beroepenveldcommissies bespreken we de invulling van onze opleidingen samen met professionals uit de beroepspraktijk. Nieuwsgierig naar wat we samen kunnen bereiken? 

We denken graag met je bedrijf of organisatie mee over uiteenlopende vraagstukken. Daarbij bewegen we ons het liefst op het snijvlak van innovatie, technologische hoogstandjes en creativiteit! Wil je een onderzoeksopdracht uitvoeren samen met één van onze lectoraten? Of heb je een prototype dat je wilt laten testen tijdens colleges? Er is bij ons veel mogelijk; van gastcolleges tot afstudeeropdrachten en traineeships voor hoogvliegers.

Stages

Kun je onze studenten een uitdagende en leerzame stage bieden? Stuur dan informatie over je bedrijf of organisatie, de begeleiding (denk hierbij ook aan de afdeling, het aantal personen en de achtergrond van de begeleider) en een vacaturetekst naar het mailadres van de opleiding die je aanspreekt, te zien hieronder.

Afstuderen

Je kunt ook een onderzoeksvraag aan ons voorleggen. Wij zoeken dan naar een afstudeerder die zich wil vastbijten in jouw opdracht. Om de vraag te beantwoorden, doet onze student een aantal maanden zelfstandig onderzoek. De conclusies verschijnen in de afstudeerscriptie.

Wil je meer informatie? Het telefoonnummer is voor alle opleidingen: 088 - 019 6363.

Creative Business studieroute Media Informatie en Communicatie
Stage 
stagecb.act@saxion.nl
Afstuderen 
afstuderencb.act@saxion.nl

Creative Media & Game Technology   
support.cmgt@saxion.nl

Fashion & Textile & Technology 
support.ftt@saxion.nl

HBO-ICT 
Stage en afstuderen
support.hbo-ict@saxion.nl

Op Hello world delen we alles over de opleiding HBO-ICT

Nieuwsgierig naar Hello World? Bekijk het hier
Studenten Fashion & Textile Technologies Saxion geven presentatie

Onderzoek

Heb je een onderzoeksvraag of project dat aansluit op onze opleidingen? Dan helpen we je daar graag bij! Bij de lectoraten gaan onze studenten aan de slag met praktijkonderzoek. Zo leren zij onderzoeksvaardigheden en krijg jij resultaten waar je echt iets mee kunt!

Sustainable & Functional Textiles zijn overal en worden vandaag de dag steeds duurzamer, slimmer en functioneler. De textielindustrie innoveert dankzij nieuwe technologie, slimme materialen en duurzame processen.

Het Lectoraat Ambient Intelligence ontwikkelt technologie die ‘alles’ slim maakt. Enabling IT for a smart world. We richten ons op de IT voor een ‘slimme wereld’, en maken deze IT ook geschikt voor deze toekomstige ‘slimme wereld’. Sensortechnologie, artifical intelligence, augmented reality, dat is waar het om draait. Het lectoraat ontwikkelt daarmee toepassingen rondom veiligheid, sport, smart industry, duurzame energievoorziening en het monitoren van dieren; maar is in principe toepassingsdomein onafhankelijk. We richten ons op kennis, methoden en tools.

Het lectoraat Smart Cities helpt steden met slimme technologie het hoofd te bieden aan maatschappelijke uitdagingen die de kwaliteit van leven in steden onder druk zetten. De inzet van dit soort technologie vraagt om een sociotechnische aanpak die groepen burgers niet alleen betrekt bij het ontwerpproces, maar ook deel laat uitmaken van de oplossing zelf. Data uit onder andere sensoren bieden kansen voor een beter functionerende en meer democratische overheid.

“Ondersteund door de onderzoeksgroepen in onze lectoraten worden studenten bewuste actoren in de heersende thema’s in onze samenleving, regionaal en (inter)nationaal.”

... een diversiteit aan opleidingen en studieroutes op het snijvlak van creatie, media en innovatieve technologie

Onderwijs

Wij bieden een diversiteit aan opleidingen en studieroutes op het snijvlak van creatie, media en innovatieve technologie. Onze opleiding Fashion & Textile Technologies is uniek in Nederland!

Nieuws van deze academie

Contact opnemen

Contact

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Academiebureau Creatieve Technologie (ACT)
Tel: 088 - 019 9130
E-mail: frontoffice.act@saxion.nl

Bezoekadres van F&TT, HBO-ICT & CB
Van Galenstraat 19
7511 JL Enschede

Bezoekadres van CMGT
Ariënsplein 1
7511 JX Enschede

Algemeen postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede

Bezoekadres
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede