Nedia
Onderwijs

Nedia solliciteerde op vakantie voor haar stage bij Libelle.nl

Nedia Seinen zit in haar derde jaar Creative Business en koos de specialisatie Journalistiek & Voorlichting. Door het tijdschriftproject in het tweede jaar van haar opleiding wilde ze meer ontdekken van de tijdschriften wereld. Op vakantie had ze een online sollicitatie voor haar stage bij Libelle. “Stuur vooral een open sollicitatie. Niet geschoten is altijd mis.”

Hoi Nedia, waar loop je stage en hoe ben je daar terecht gekomen?

“Sinds september loop ik stage op de online redactie van Libelle.nl. Na een lange zoektocht zag ik deze vacature op de website van DPG Media en ik wist gelijk dat dit dé plek voor mij was. Op vakantie had ik mijn online sollicitatiegesprek en dat maakte me nog enthousiaster dan ik al was. Terwijl ik aan het afwachten was of ik de stageplek bij Libelle had gekregen kreeg ik van een ander bedrijf ook te horen dat ik daar stage mocht gaan lopen. Ze wouden alleen wel gelijk weten of ik de plek aannam. Ik heb het risico genomen en - zonder dat ik wist of ik de stageplek bij Libelle kreeg - de stageplek bij het andere bedrijf afgeslagen. Een dag later kreeg ik een mailtje van Libelle: ik heb de stageplek!”

Wat mag je allemaal doen?

“Ik heb veel verschillende taken en vanaf de eerste dag kregen we al gelijk veel verantwoordelijkheden. Zo zorg ik ervoor dat geschreven artikelen van columnisten en redacteuren op de website komen te staan, verstuur nieuwsbrieven, analyseer cijfers en schrijf artikelen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk mee te krijgen van dit wereldje. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een dagje meegelopen bij een fotoshoot voor de Libelle Living. Zo probeer ik erachter te komen of ik later ook bij een redactie zou willen werken.”

Waarom wilde je graag stagelopen bij Libelle?

“Het tijdschriften project uit jaar twee vond ik zo leuk dat het werken op een redactie me erg aansprak. Na een aantal sollicitatiegesprekken bij andere bedrijven maakte de vacature van Libelle me zo enthousiast dat ik gelijk voelde dat dit wel goed zat. Dat gevoel was voor mij eigenlijk de doorslaggevende factor en bevestigde dat ik echt graag wou stagelopen bij Libelle. En het is natuurlijk super vet om bij zo’n groot merk aan het werk te gaan!”

Ik vind het mega interessant om te zien hoe zo’n groot merk achter de schermen werkt.

Wat hoop je te leren van bij je stage?

“Ik ontmoet veel mensen die allemaal toffe projecten hebben gedaan en ervaring hebben bij andere grote bedrijven en daar leer ik heel veel van. Op school krijg je maar weinig te maken met freelance-werk terwijl dat juist overal de norm wordt. Daarom vind ik het heel leerzaam om met freelancers op de redactie in gesprek te gaan over de voor- en nadelen van het freelancen. Ook hoop ik beter te worden in het schrijven van artikelen want ik denk dat dat, waar ik later ook terecht zal komen, altijd goed van pas komt.”

Wat vind je het leukst aan deze stage?

“Ik vind het mega interessant om te zien hoe zo’n groot merk achter de schermen werkt. Ik heb veel verschillende taken en daardoor leer ik ook echt heel erg veel. Het is altijd supergezellig op de redactie dus het is een feestje om elke dag met lieve mensen te werken.”

Wat zijn jouw tips voor het vinden van een leuke stage?

“Omdat ik nog niet zo goed weet welke richting ik op wil gaan na mijn opleiding was de zoektocht erg moeilijk dus ik heb genoeg tips! Klasgenootjes wisten precies waar ze stage wilden lopen en daardoor konden zij veel gerichter zoeken. Dus van tevoren weten welke richting je op wil met je stage maakt de zoektocht een stuk makkelijker. Begin op tijd en houd sites van grote mediabedrijven in de gaten, zij hebben de vacatures er al vroeg op staan. Daarnaast heb ik veel gebruik gemaakt van websites en Facebook groepen die stagevacatures verzamelen. En mocht je een droombedrijf op het oog hebben terwijl zij geen vacature open hebben staan: stuur vooral een open sollicitatie. Niet geschoten is altijd mis.”

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Romaissae Taouil (eigen foto, met toestemming) Onderwijs

Marketing met een maatschappelijk aspect: Romaissae’s stage-ervaring bij Nieuwe Wending

06 maart 2024
Sarah-Manon Blok Onderwijs

Sarah-Manon loopt stage bij Animal Rights en vertelt over haar passie voor een wereld zonder leed

28 juni 2023
Florence en Chelsea Onderwijs

Florence en Chelsea lopen stage bij &C: ‘Solliciteer bij je droomstageplek, ook al lijkt dat onhaalbaar’