plaatje_fastforward.jpg
Organisatie

Fast Forward Meet & Match-event groot succes: ‘85% van de trainees heeft een vervolggesprek gepland met een bedrijf’

Leestijd Minuten

Met maar liefst 40 bedrijven en 60 trainees was het Meet & Match-event van Fast Forward bij de Connect-U Stadscampus in Enschede een groot succes. Een gezellige sfeer, mooie gesprekken en een bijbehorend hapje en drankje hebben gezorgd voor een waardevolle middag. Manager Manufacturing Engineering Ivo Haarbrink van Koninklijke Gazelle en trainee Ilse Berkel zijn enthousiast. “Een leerzaam, laagdrempelig en inspirerend event!”

Laagdrempelig speeddaten

Het Meet & Match-event is in het leven geroepen om trainees met bedrijven te matchen en bedrijven met trainees. Een sollicitatie is in de praktijk soms toch wat lastiger en formeler. Daarnaast spreek je dan (over het algemeen) maar over één functie en bedrijf. Bij dit event krijg je de kans om als bedrijf meerdere trainees te spreken en als trainee meerdere bedrijven. Laagdrempelig speeddaten dus. Met succes, want 85% van de trainees is naar huis gegaan met een vervolggesprek met één van de aanwezige werkgevers. Daarnaast werd het thema ‘werken met generatie Z’ in de spotlights gezet.

Voor ons is dit event een mooie kans om te kijken of we jong talent kunnen toevoegen aan onze organisatie.

Ivo Haarbrink, van Koninklijke Gazelle

Eigen ontwikkeling staat centraal

“Voor ons is dit event een mooie kans om te kijken of we jong talent kunnen toevoegen aan onze organisatie”, aldus Ivo Haarbrink van Koninklijke Gazelle. “Wij zijn als bedrijf heel nieuwsgierig naar de trainees die hier aanwezig zijn. Een trainee is initiatiefrijk, proactief en hun eigen ontwikkeling staat centraal. Ze willen hier echt in investeren. De juiste coaching met de aanvulling van masterclasses en de actieve samenwerking tussen bedrijf en trainee zorgen voor een hele waardevolle combinatie. Ik kan het trouwens weten, want ik ben zelf ooit ook trainee geweest.”

Werken met Generatie Z is toch wel anders en dat is zeker iets om rekening mee te houden.

Ivo Haarbrink, van Koninklijke Gazelle

Werken met Gen Z

“Dit event biedt de perfecte gelegenheid om je als bedrijf te presenteren. Daarnaast is het heel fijn dat je niet een gesprek hebt met één persoon, maar met meerdere trainees. Een leuke sessie, direct contact en het ontmoeten van potentiële kandidaten. Ook de presentatie over generatie Z vond ik erg interessant. Werken met deze generatie is toch wel anders en dat is zeker iets om rekening mee te houden. Ik denk dat het mooi is dat generaties van elkaar kunnen leren. Jongeren van ouderen en andersom.”

Ivo vindt Fast Forward een aanvulling op wat er beschikbaar is in deze regio. “Het is een kans die minder afhankelijkheid met zich meebrengt. Twee werelden die elkaar versterken en meerwaarde hebben op langere termijn voor zowel werkgever als trainee.”

Het event komt voor mij op het perfecte moment, want ik zit echt in de oriëntatiefase.

Ilse Berkel, trainee

Op zoek naar kansen

Ook trainee Ilse Berkel spreekt enthousiast over het Fast Forward Meet & Match-event. “Op dit moment werk ik bij Meaningful Matters als Projectmanager. In mijn vorige functie hield ik me bezig met online marketing. Het event komt voor mij op het perfecte moment, want ik zit echt in de oriëntatiefase. Bij Meet & Match kan ik goed kijken waar de kansen liggen en wat ik interessant vind. Ook vind ik het leuk om te sparren en naar nieuwe mogelijkheden te kijken.”

De opzet van het event vond Ilse erg fijn. “Er is van tevoren een indeling gemaakt waar je je voorkeur voor de bedrijven door mocht geven. Door verschillende rondes leer je meerdere bedrijven kennen. Een gesprek voeren met de werkgever is op deze manier heel laagdrempelig en niet geforceerd.”

Door een traineeship kun je veel dingen proberen, ontwikkel je jezelf en word je horizon echt verbreed.

Ilse Berkel, trainee

Het vinden van een baan

“Als je net bent afgestudeerd krijg je vaak te horen dat je te weinig werkervaring hebt. Hierdoor kom je er heel moeilijk tussen. Daarnaast vond ik het überhaupt lastig om iets te vinden dat bij mij past. Ik was heel erg zoekende naar wat ik zou willen. Als trainee bij Fast Forward krijg je de kans om jezelf te bewijzen en tegelijkertijd te kijken wat er bij je past. Verder is het echt gaaf om te ontdekken waar je talenten liggen door middel van de wekelijkse masterclasses met andere trainees. Door een traineeship kun je veel dingen proberen, ontwikkel je jezelf en word je horizon echt verbreed.”

Nieuwsgierig geworden naar het Fast Forward traineeship? Dat komt goed uit, want voor september 2023 zijn we nog op zoek naar trainees én werkgevers! Neem contact op via fastforward@saxion.nl of bel naar 088 – 019 6082 en ga voor een traineeship met impact!

Gerelateerde artikelen

Ondernemerschap

Magische mijlpaal: 500e Fast Forward trainee aangenomen

26 maart 2024
Ondernemerschap

Werkgeluk bij Fast Forward traineeship: trainees Sanne en Stijn zijn enthousiast

19 februari 2024
Thijs zit achter een laptop aan een bureau Organisatie

Innovatietrainee Thijs geeft het bedrijf Taylor Protocols nieuwe impulsen