FF matching event.jpg
Organisatie

Kevin is Fast Forward trainee bij Extendas: “Soms moet je een tandje bijzetten, maar dat kan wel wat moois opleveren”

Leestijd Minuten

Dat het Fast Forward Meet & Match event kan zorgen voor dé perfecte match is een feit. Dat bewijzen Financieel Directeur van Extendas Tim Betlehem en trainee Kevin Kroondijk wel. “Ik moest Tim letterlijk bij de uitgang aan zijn jas trekken, want hij was bijna vertrokken zonder dat ik hem kon spreken”, aldus Kevin. “Soms moet je net een tandje bijzetten, maar dat kan wel wat moois opleveren.”

Starten met Fast Forward

Kevin is in 2021 afgestudeerd aan de opleiding Ondernemerschap en Retail Management bij Saxion. “Nadat ik was afgestudeerd had ik allerlei vragen. Ik wist van alles een beetje, maar ik was niet gespecialiseerd in iets specifieks. Dat vond ik lastig, want welke kant wil ik dan op? Toen ik Fast Forward tegenkwam, was dit voor mij de uitgelezen kans om uit te vinden welke baan bij mij past. Ook de bijbehorende masterclasses zijn een hele waardevolle toevoeging.”

“Mijn eerste traineeship volgde ik bij de Gemeente Enschede als Projectleider bij een subsidiefonds. Voor mijn tweede traineeship ging ik aan de slag bij de Gemeente Deventer als Product Owner voor een nieuw op te zetten online omgeving. Bij beide traineeships merkte ik dat ik een stukje dynamiek miste en toch ook wel nieuwsgierig werd naar een commerciële organisatie. Als Product Owner werkte ik veel met software, dat vond ik wel erg leuk. Iets om in gedachten te houden bij de zoektocht naar een mooie en leerzame plek voor een derde traineeship.

Meet & Match event

Wat dat betreft kwam het Meet & Match event precies op het juiste moment. “Bij dit event mogen we als trainees aan tafel met verschillende bedrijven waarbij je van tevoren je voorkeur door mocht geven.” Kevin was nieuwsgierig naar Extendas (het bedrijf van zijn voorkeur), maar ze hebben elkaar tijdens de gespreksrondes helaas niet kunnen spreken. Toen hij bij de naborrel in gesprek was met een van de Fast Forward adviseurs vertelde zij dat Tim van Extendas net naar de garderobe was gelopen en op het punt stond om te vertrekken. “Toen heb ik Tim letterlijk aan zijn jas getrokken om mezelf voor te stellen en samen nog even een biertje te drinken. Daar ben ik nog steeds heel blij mee, want ik ben inmiddels Software Consultant bij Extendas.”

Software Consultant bij Extendas

De rol als Software Consultant sprak Kevin meteen al aan. “Bij Extendas helpen we klanten om de transitie te maken naar een duurzaam servicestation door verschillende softwareoplossingen aan te bieden zoals een ERP-systeem of een mobiliteitsplatform. Ik heb zelf acht jaar bij een tankstation gewerkt dus dat kwam goed van pas. Hierdoor kende ik veel termen die hier gebruikt worden.”

“Een cliché, maar geen enkele dag is hetzelfde”

“De cultuur van het bedrijf is super. Hele gezellige collega’s en alles is laagdrempelig. Ik ben begonnen op de supportafdeling zodat ik het bedrijf en het product leer kennen. Er komen veel verschillende tickets binnen, waardoor ik heel veelzijdig alle facetten van het bedrijf onder de knie krijg. Bij deze functie moet je echt de diepte in voordat je effectief kan zijn. Een cliché, maar geen enkele dag is hetzelfde. Door een aantal collega’s word ik ook al meegenomen in projecten zodat ik er op een natuurlijke manier in kan rollen. Heel fijn.”

Persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

Tim werkt inmiddels al meer dan acht jaar bij Extendas. Ooit naast de studie begonnen als bijbaan en na al die jaren doorgegroeid naar Financieel Directeur. "Bij Extendas krijg je veel ruimte voor ondernemerschap en je eigen ontwikkeling. Een goede combi met Fast Forward, want ook daar wordt met de masterclasses gewerkt aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling".

Mooi concept

“Het Meet & Match event is een mooi concept. Je komt snel met verschillende kandidaten in gesprek. Doordat er ook andere bedrijven betrokken zijn, kun je tegelijkertijd ook netwerken. Kevin had onze vacature ’Software Consultant’ al gezien, maar was dus bij de indeling niet bij ons aan tafel gekomen. Door zijn initiatief (inclusief klein sprintje) hebben we dus toch nog een praatje kunnen maken en dat heeft heel goed uitgepakt.”

Gerelateerde artikelen

Ondernemerschap

Magische mijlpaal: 500e Fast Forward trainee aangenomen

26 maart 2024
Ondernemerschap

Werkgeluk bij Fast Forward traineeship: trainees Sanne en Stijn zijn enthousiast

19 februari 2024
Fast Forward Organisatie

Trainees Fast Forward: 100% regie over je talent