Organisatie

Saxion aanwezig op VBN Security Summit

Leestijd Minuten

Op donderdag 21 maart j.l. vond de derde editie van de VBN Security Summit plaats in Den Bosch. VBN staat voor Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland en telt ongeveer 400 leden. Deze beveiligingsspecialisten zijn werkzaam bij de meest toonaangevende organisaties van Nederland uit sectoren als overheid, vitale infrastructuur, zorgsector en zware industrie. De Security Summit is dé ontmoetingsplek voor vakbekwame security professionals die willen bijdragen aan de groei van de sector. Op uitnodiging van de organisatie zijn we met ruim 30 studenten en enkele docenten Security Management naar dit evenement geweest.

De Summit bood een breed scala aan sprekers, waaronder Rob de Wijk (oprichter van The Hague Centre for Strategic Studies; HCCS) over de impact van geopolitieke ontwikkelingen op veiligheid, Gina Doekhie (cybercrimespecialist en digitaal detective) over veiligheid en IT en ‘special guest’ John van den Heuvel (misdaadverslaggever De Telegraaf). Indrukwekkend was zijn verhaal over de impact van de beveiligingsmaatregelen rondom hem als persoon.

John van den Heuvel

Bijzonder mooi was dat Saxion één van de break-out sessies mocht organiseren. Nienke van Born en Aaron Blaaupot (2e-jaars studenten Security Management) daagden de aanwezigen uit om mee te denken over de impact van AI voor de security professional. Onder begeleiding van Rob van Nuland en Iris Geerdink (docenten Security Management) konden ze laten zien hoe ze worden gevormd tot ‘de security professional nieuwe stijl’. Al met al een geslaagde dag waarbij de studenten kennis hebben kunnen maken met professionals uit de praktijk en sommigen zelfs al stageplekken hebben kunnen regelen.

Klas

Gerelateerde artikelen

Saxion Apeldoorn Event

Congres Security: verleden, heden en toekomst

14 juni 2024 Apeldoorn Saxion Apeldoorn
Stage Carlijn Boer.jpg Onderwijs

Carlijn mag tijdens haar stage alles zien en vragen: ‘Ik wil de wereld van veiligheid ontdekken’

02 december 2023
Saxion Apeldoorn Organisatie

Platform Security Management interviewt Wouter Breij en Hans Metz