Handige apps voor je studie
Studentenleven

Handige apps voor je studie

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Het nieuwe schooljaar gaat binnenkort van start. Omdat we weten dat een schoolleven erg druk kan zijn, heeft studentredacteur Elçin een aantal apps ontdekt die het leven van de student net wat makkelijker maken. Deze apps zijn niet alleen handig voor tijdens het studeren, maar helpen je ook om je studentenleven op orde te brengen.

Freedom – reduce distractions 

Vind je het lastig om van je telefoon af te blijven wanneer je aan het studeren bent? De Freedom app helpt je daarbij. Door het afsluiten van apps – die je zelf kunt aangeven - blokkeert de app afleidingen waardoor jij geconcentreerd kan werken. Dus even geen appjes of andere notificaties. Tussendoor ontvang je inspirerende quotes om je gemotiveerd te houden. 

Quizlet 

Als er één app is die je echt moet downloaden uit dit lijstje, dan is het Quizlet. Met Quizlet leer je op een effectieve manier voor je tentamens. Je herhaalt de stof op een luchtige manier en de app overhoort je. Je kunt vraag-antwoord sets aanmaken of kiezen uit bestaande sets. Erg handig! 

Todoist 

Het leren plannen begint met het maken van goede to do-lijsten. Todoist is één van de meest gebruikte apps voor het plannen van je taken. Elke dag heb je een overzichtelijk van de to do-lijst van die dag. Natuurlijk is het daadwerkelijk doen van de taken op deze lijstjes ook van belang. Daarom analyseert de app je voortgang en motiveert het je met karmapunten om je lijstjes af te ronden.  

Focus booster 

Heb je moeite met focussen? Dan is deze app ideaal om je concentratie hoog te houden en gefocust te blijven tijdens het studeren. Deze app werkt met de Pomodoro techniek. Je hebt vaste tijdblokken waarbij je na 25 minuten een pauze van vijf minuten hebt. Op deze manier blijf je productief werken en kun je toch met kleine pauzes uit de verplichte focus flow. Ook analyseert de app jouw progressie in grafieken.  

Sleep Cycle Alarm Clock 

Slaap is een belangrijk onderdeel van je studie als je het beste uit jezelf wilt halen en overdag geconcenteerd wilt werken. Met deze app krijg je inzicht in jouw slaappatroon. Of je nu slecht slaapt, minder energie hebt of het lastig vindt om effectief te werken, met deze app krijg je daar alle inzichten over. Tijdens je slaap registreert hij de verschillende slaapfases. Als je in je lichte slaapfase zit, maakt de app jou wakker. Op deze manier voel je je het meest uitgerust. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven rond welk tijdstip je wakker wilt worden en je telefoon in de buurt van je hoofdkussen plaatsen. Door middel van bewegingen weet de app in welke fase je zit. Interessant om een keer uit te proberen! 

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Elcin Coraklar.jpg Studentenleven

6 gewoontes voor meer focus in je drukke studentenleven

07 februari 2024
Elcin Coraklar (Fotografie: Patrick Ooms) Studentenleven

Column: Netwerken kun je leren

08 november 2023
Zomerlezen.jpg Studentenleven

Zomerlezen: met deze vijf boeken kom je uit een leesdip (+ budget-tip)