HBF_0426.JPG Corporate

Saxion presenteert strategisch plan in innovatiebox Heracles Almelo

Bestuursvoorzitter Anka Mulder heeft zondag voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd Heracles Almelo – Willem II het Strategisch Plan 2020 - 2024 gepresenteerd. Dit deed zij in de innovatiebox van Erve Asito, die goed gevuld was met afgevaardigden uit het bedrijfsleven, van de overheid en van kennis- en onderwijsinstellingen.

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”

pilot 1 Comenius hele team.JPG Onderwijs

Honours approach: ‘Samen studeren, dat is het codewoord’

Kun je met het toepassen van de principes van het Honours Programme de uitval van reguliere eerstejaarsstudenten verminderen? Dat is wat de onderwijsvernieuwers van het Saxion Comenius-programma zich twee jaar geleden afvroegen. Projectleider Marike Lammers en studieloopbaanbegeleider Rolinda Dijkhof zien na de eerste pilots positieve resultaten. “Eerder gingen studenten na college direct naar huis, nu zitten ze samen te studeren.”

Opening hogeschooljaar: Saxion als ontmoetingsplek voor talent Corporate

Opening hogeschooljaar: Saxion als ontmoetingsplek voor talent

In een goedgevuld Wilminktheater in Enschede heeft bestuursvoorzitter Anka Mulder donderdag een oproep gedaan tot actie voor de leefbaarheid en duurzaamheid van Oost-Nederland. “Wij willen uw ontmoetingsplek zijn,” nodigde ze het regionale bedrijfsleven uit tijdens de opening van het hogeschooljaar, “waar u onze getalenteerde studenten vindt en zij u.”

Sociale wijkteams Onderwijs

Saxion start met nieuwe leergang Sociale Wijkteams

Zeventien studenten beginnen eind augustus bij Saxion aan de nieuw opgezette leergang Sociale Wijkteams. In een nauwe samenwerking met Wijkteams Enschede, UWV en Menzis zijn zij geselecteerd om zich te laten omscholen tot medewerker bij een sociaal wijkteam.

Niels Thomson Onderwijs

Niels verdient studiepunten door een elektrische motor te bouwen

Een jaar lang aan batterijen en een motor sleutelen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het elektrische voertuig snelheden behaalt van liefst 300 kilometer per uur: welke technische student wil dat nou niet?! Elektrotechiek-student Niels Thomson (links) is electrical engineer bij Electric Superbike en leeft zijn droom. “Je bent echt met iets bijzonders bezig.”

Geld (Pexels).jpg Onderwijs

Subsidieregeling STAP laat nog even op zich wachten

Je tijdig laten omscholen, om langer mee te kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt, is belangrijk. Daarom komt de overheid met een subsidie daarvoor: STAP. Die regeling zou al in januari 2020 van start moeten gaan, maar dat wordt wat later.

Daniel Onderwijs

Eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management ‘nieuwe stijl’ studeren af

Niet alleen een adviesplan schrijven voor een bedrijf of je eigen onderneming, maar deze ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze maand studeerden de eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management (ORM) op deze manier af.

Drone in actie Onderwijs

Drones: dreiging of dagelijkse kost?

Van een 'hype' kun je eigenlijk al niet meer spreken - drones beginnen al aardig onderdeel te worden van het dagelijks leven. Oké, we kijken natuurlijk nog even op als er eentje rondvliegt, maar toch worden ze steeds meer als 'gewoon' beschouwd. Maar hoe is het gesteld met de security-risico's van drones in onze samenleving - de zogenaamde vitale infrastructuur?

Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: welke stappen worden gezet?

Saxion ondertekende een klein jaar geleden de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. En hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen?