LinkedIn foto Iris Nicolasen Onderwijs

'Ik leer mijn studenten om het leven van kinderen mooier te maken'

Ze was nog niet klaar met studeren. Na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en kopopleiding Leraar Pedagogiek besloot Iris Nicolasen (28) om de Saxion-master Leren en Innoveren erachteraan te plakken. “Ondanks de flinke tijdsinvestering heeft het me wel echt iets opgeleverd.’’

ThuisTaal Twente.jpg Onderwijs

Vijfde Thuistaal-project: ‘Het is heel dankbaar werk’

Het is van essentieel belang als je onderdeel wil uitmaken van de Nederlandse maatschappij: de taal spreken. En daarom vond maandag de aftrap plaats van alweer de vijfde editie van het project Thuistaal, waarbij derdejaars pabo-studenten aan huis taalles geven aan immigranten.

Dag van de Duurzaamheid Saxion 2019 Corporate

Het is de Dag van de Duurzaamheid!

10 oktober, het is de Dag van de Duurzaamheid en ook bij Saxion werken we hard aan een duurzame toekomst. We zetten een aantal initiatieven voor je op een rijtje, want duurzaamheid is niet moeilijk of ver weg en wie weet inspireren deze verhalen ook jou om mee te doen of je er bewust(er) van te zijn.

Project Aardehuizen in Olst werk samen met Saxion lectoraat Duurzame Energievoorziening Onderzoek

Testen met een buurtbatterij om duurzaam opgewekte energie op te slaan

Hoe slaan we een teveel aan duurzaam opgewekte energie op in een woonwijk om later op de dag te gebruiken? Dat is de vraag waar studenten bij het project Aardehuizen in Olst mee aan de slag gaan voor het lectoraat Duurzame Energievoorziening. Ze testen met een buurtbatterij en de reeds in woningen aanwezige elektroboiler. De batterij slaat overdag het overschot aan energie op en sluist het door naar waar het nodig is.

Sem de Rooij-prijs 2019 Onderwijs

Inge Legtenberg wint Sem de Rooij-prijs 2019

De Sem de Rooij-prijs is dit jaar gewonnen door Inge Legtenberg. Woensdag nam de pabo-student in Deventer dankbaar de oorkonde in ontvangst, nadat haar onderzoek naar sociale veiligheidsbeleving zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht sleepte.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo Corporate

Vandaag hebben onderwijsinstellingen Aventus, ROC van Twente en Saxion een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het IT-onderwijs in de regio te versterken. De samenwerking heeft als doel om de overstap van mbo naar hbo beter op elkaar af te stemmen. Alles in het voordeel van de IT-student.

Lisa deed voor haar master Innovative Textile Development onderzoek voor de Marechaussee Onderwijs

Na haar opleiding Fashion Textile Technologies besloot Saxion-student Lisa Vos dat ze beslist verder wilde studeren. Dus besloot ze haar bachelordiploma aan te vullen met de master Innovative Textile Development. Daarmee kon Lisa voortborduren op haar kennis van technische textielkunde. “Ik vond die extra stap een enorm goede voorbereiding op mijn huidige baan,” vertelt ze.

HBF_0426.JPG Corporate

Saxion presenteert strategisch plan in innovatiebox Heracles Almelo

Bestuursvoorzitter Anka Mulder heeft zondag voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd Heracles Almelo – Willem II het Strategisch Plan 2020 - 2024 gepresenteerd. Dit deed zij in de innovatiebox van Erve Asito, die goed gevuld was met afgevaardigden uit het bedrijfsleven, van de overheid en van kennis- en onderwijsinstellingen.

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion Onderwijs

Eerste lichting Bachelor of Nursing 2020-studenten studeert af bij Saxion

Onlangs studeerde bij de Saxion Parttime School (SPS) de eerste lichting studenten af volgens het nieuwe Bachelor of Nursing 2020-beroepsprofiel. Joyce Koekenberg is één hen. Ze volgde de opleiding hbo-Verpleegkunde en legde ook nog eens een bijzonder deeltijdtraject af. Joyce vertelt hoe belangrijk haar Saxion-diploma is, op weg naar het verwezenlijken van haar professionele droom: “Als je weet wat je doel is, ben je tot heel veel mooie dingen in staat.”