man met vr bril

Extended Reality Lab

De afgelopen jaren hebben vorderingen op het gebied van hardware en rekenkracht geleid tot nieuwe ontwikkelingen op het gebied van virtual en augment reality, computer graphics, machine learning en computer vision. Om deze nieuwe technologieën en hun toepassingen te verkennen biedt het Saxion XR-lab hardware, ondersteuning, expertise en werkplekken.

In het laboratorium vindt u een breed scala aan apparatuur beschikbaar voor experimenten en het bouwen van prototypes. Dit omvat state-of-the-art virtual en augmented reality-devices, computers, motion capture oplossingen, camera's, audioapparatuur, etc.

Naast een technologische hub is het XR-lab ook de plek waar studenten, industrie en onderzoek samenkomen. Via verschillende projecten worden prototypes gebouwd op het gebied van (serious) gaming, simulatie, revalidatie, story-telling, sport, training, demonstrators, etc.

Als student ben je van harte welkom om het lab te bezoeken en aan je eigen project te werken. Ook kan je deelnemen aan een van de projecten uitgevoerd met onze onderzoeks- en industriepartners, hetzij via uw curriculum of als afstudeerder.

Voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de bovengenoemde technologieën bieden we hardware-ondersteuning en expertise. Ook kunnen we onderzoekers en studenten met elkaar in contact brengen voor het werken aan interessante onderzoeksprojecten.

Voor industriële partners delen we als een non-profit XR-lab graag onze expertise en middelen. Hier kunnen partners helpen in contact te komen met studenten voor brainstormsessies en het realiseren van prototypes. Ook kunnen we organisaties verbinden met relevante onderzoeksgroepen binnen Saxion.

Wilt u meer weten over het Saxion XR-lab. Neem contact met ons op!

Matthijs van Veen.jpeg

Matthijs van Veen

Docent/ onderzoeker & projectleider

0619073976 LinkedIn