man met vr bril

Extended Reality Lab

De afgelopen jaren hebben vorderingen op het gebied van hardware en rekenkracht geleid tot nieuwe ontwikkelingen op het gebied van virtual en augmented reality, computer graphics, machine learning en computer vision. Om deze nieuwe technologieën en hun toepassingen te verkennen, biedt het Saxion XR-lab hardware, ondersteuning, expertise en werkplekken.

Evenementen van het Extended Reality Lab

In het laboratorium is een breed scala aan apparatuur beschikbaar voor experimenten en het bouwen van prototypes. Dit omvat state-of-the-art virtual en augmented reality-devices, computers, motion capture oplossingen, camera's, audioapparatuur, et cetera.

Naast een technologische hub is het XR-lab ook de plek waar studenten, industrie en onderzoek samenkomen. Via verschillende projecten worden prototypes gebouwd op het gebied van (serious) gaming, simulatie, revalidatie, story-telling, sport, training, demonstrators, et cetera.

Als student ben je van harte welkom om het lab te bezoeken en aan je eigen project te werken. Ook kun je deelnemen aan een van de projecten uitgevoerd met onze onderzoeks- en industriepartners, hetzij via je curriculum of als afstudeerder.

Voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de bovengenoemde technologieën bieden we hardware-ondersteuning en expertise. Ook kunnen we onderzoekers en studenten met elkaar in contact brengen voor het werken aan interessante onderzoeksprojecten.

Voor industriële partners delen we als een non-profit XR-lab graag onze expertise en middelen. We helpen partners in contact te komen met studenten voor brainstormsessies en het realiseren van prototypes. Ook kunnen we organisaties verbinden met relevante onderzoeksgroepen binnen Saxion.

Meer weten over het Saxion XR-lab? Neem contact met ons op!

Matthijs van Veen

Matthijs van Veen

Lecturer/Researcher

06 - 4271 9724 linkedin

Nieuws van dit lab