Textile Coach

Het bedrijf BodyGraph is in samenwerking met professionele wielrenteams gestart met de ontwikkeling van een Smart shirt, waarmee trainers real-time de fitheiden prestatie van hun wielrenners kunnen meten en hierop kunnen anticiperen.

Denk hierbij aan de Tour de France, waar een uitputtingsslag op de lichamen van de wielrenners wordt uitgevoerd en waar fysieke en mentale ondersteuning van renners enorm van belang is. BodyGraph heeft eerder al een haalbaarheidsonderzoek afgerond, die aangaf dat dit product voor deze specifieke toepassing nog niet op de markt is, en dat het een grote meerwaarde kan betekenen voor de gebruikers.

Projectdoel

Voor de nu aankomende proof of concept fase wil BodyGraph samen met het lectoraat Sustainable & Functional Textiles en Genzai werken aan een werkend prototype van het Smart shirt. Het beoogde project resultaat is een goed werkend prototype, welke hartslag accuraat kan meten tijdens het fietsen. En deze gemeten hartslag dient bruikbaar en helder gevisualiseerd te worden aan de gebruiker.

Looptijd

Het project loopt van januari 2020 tot december 2020.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hellen van Rees.

Vrouw kijkt in de camera

Hellen van Rees

Hoofddocent/onderzoeker

088 - 019 5165 Profiel

Partners en subsidieverleners

  • KIEM
  • Limburg regionaal
  • BodyGraph
  • Genzai
Textile Coach
textile coach-2.jpg