Student hbo deeltijd ict Saxion
Deeltijd

Leer alles over innovatieve ICT-technologieën

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Dinsdag 15.45 - 21:15 uur

Kaarten bestellen voor een concert, studiefinanciering aanvragen of vergaderingen bijwonen vanuit huis: tegenwoordig zijn deze zaken online te regelen. Om deze dagelijkse handelingen soepel te laten verlopen, zijn ICT-specialisten nodig. Bij de deeltijdopleiding HBO-ICT Business word je opgeleid tot een professional in de ICT-branche. Hierbij word jij de spil tussen de IT-branche en business wereld. Ben jíj straks die ICT-expert die precies weet hoe de nieuwste innovatieve technologieën werken en kunnen worden ingezet?
Bij de deeltijdopleiding HBO-ICT Business word je opgeleid tot een professional in de ICT-branche. Ben jij straks die ICT-expert die precies weet hoe de nieuwste innovatieve technologieën werken en kunnen worden ingezet?
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je adviseert als ICT consultant bedrijven en organisaties over de juiste ICT- oplossingen om hun business verder te professionaliseren.
 • Je stuurt als ICT projectleider projecten aan om de gewenste ICT-oplossingen te realiseren.
 • Je stelt als business analist of product owner heldere organisatie- en ICT-analyses op om daarmee de ICT-oplossing beter te laten aansluiten bij verbeteringen van de bedrijfsprocessen.
 • Als data analist hanteer je de juiste methoden en technieken om data om te vormen naar operationele, tactische en strategische informatie.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je deeltijd ICT-opleiding

Je werkt tijdens de modulair opgebouwde deeltijd HBO-ICT opleiding aan beroepsproducten die in nauwe relatie staan met je eigen relevante werk- of praktijkomgeving. De praktijkopdrachten richten zich vooral op ICT-oplossingen ter ondersteuning van bedrijfsprocessen. Tijdens de bijeenkomsten kun je sparren met je docent en medestudenten over ICT-vraagstukken uit de praktijk. 

Studie-inhoud
Studenten hbo deeltijd ict Saxion aan het werk

Bekijk de video over deze opleiding
DE deeltijd ICT-opleiding IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met hbo deeltijd ICT, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden.

Meer over toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het standaard wettelijk collegegeld voor 2024-2025 voor de hbo-opleiding Bedrijfskunde deeltijd bedraagt € 2.530.

Meer over (eventuele extra) kosten

Benieuwd of deze opleiding écht bij je past?

Vraag hier een Studieadvies op maat-gesprek aan. Dit gesprek is zowel informerend als adviserend.

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Wanneer je alle modulen van de deeltijd ICT-opleiding behaald hebt, ontvang je het bachelorsdiploma HBO-ICT Business. Je mag dan de internationale titel Bachelor of Science voeren. Daarmee kun je aan de slag in verschillende functies in de IT-branche, maar ook bij bedrijven en organisaties zijn diverse ICT-functies beschikbaar. Enkele voorbeeldfuncties zijn business analist, ICT-consultant, ICT-projectleider, data analist en product owner. 

ervaringsdeskundige opleiding saxion

Denk goed na wat je wil studeren, en of het écht bij je past. Kies geen studie omdat het moet. Hierdoor voorkom je teleurstelling!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen