Elektrotechniek
Deeltijd

Ontwerp de elektrotechnische systemen van de toekomst

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  25 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Maandag van 15.45 - 21.15 uur

De opleiding Elektrotechniek is een breed programma waarin je met verschillende hedendaagse aspecten van de elektrotechniek gaat werken en elektrotechnische systemen leert ontwerpen. Je richt je bijvoorbeeld op het ontwerpen en bedenken van energienetwerken van de toekomst. Met deze opleiding kun je aan de slag in de energie- en automatisering sector. Daarnaast is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling.
Wanneer je in de avonduren je hbo-getuigschrift Elektrotechniek wilt halen, heeft Saxion een breed programma waarin je de verschillende hedendaagse aspecten van de elektrotechniek behandelt en elektrotechnische systemen leert ontwerpen.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je past fundamentele principes toe in moderne applicaties.
 • Je gebruikt elektrische energietechniek, aandrijvingen en bijbehorende technische automatisering, embedded systems, elektronica en datatransport in je werk.
 • Je programmeert op zowel micro-elektronica als energiesystemen, ten behoeve van technische automatisering.
 • Je adviseert over regeltechniek in diverse toepassingen.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

De opleiding Elektrotechniek is modulair opgebouwd. We gaan ervan uit dat je de voorkeursroute volgt, maar in overleg zijn een andere studieroute en studietempo mogelijk. In de opleiding staan het werken aan beroepsproducten die relevant zijn voor je eigen organisatie centraal. Je kunt voor 30 EC een Vrije keuzeruimte invullen, bijvoorbeeld met een minor, en sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht.

Studie-inhoud
Tijdens je studie Elektrotechniek

Bekijk de video over deze opleiding

DE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Elektrotechniek, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden.

Toelatingseisen 2023-2024

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding Elektrotechniek bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen €1.105.

Kosten

NIEUWS VAN DEZE OPLEIDING

Carrièrekansen

Je komt al snel in aanmerking voor een leidinggevende functie, zoals technisch groepsleider, projectleider of afdelingshoofd. Functies liggen op jouw vakgebied, zoals systeemontwerper, (toegepast) onderzoeker, ontwerper elektronica, ontwikkelaar micro- en nanotechnieken, softwareontwikkelaar, embedded ontwerper, automatiseringsdeskundige, hoogspanningstechnicus, duurzame energie technicus, productieplanner, technisch producttester. Ook meer commerciële functies zijn mogelijk, zoals technisch commercieel adviseur of technisch verkoper/vertegenwoordiger. 

Studieadvies op maat
Je ontwerpt elektrotechnische systemen
Vrouw aan het werk in een relevante praktijkervaring

Mijn ultieme tip voor in deeltijd studeren: werk samen met je medestudenten. Je hebt weinig tijd, en samen heb je de opdrachten sneller af!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen