Onderwijs & Opleiden4.jpg
Deeltijd

Videocoaching

Deze scholing is in de vorm van maatwerk. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op! Je bent als leraar op zoek naar nieuwe inspiratie. Je spart graag met collega’s over situaties die in de klas voorkomen. Daar wordt iedereen beter van toch? Tijdens de training videocoaching bestudeer je situaties uit je eigen onderwijspraktijk. Door er samen over te praten wordt je beter in het kijken naar leerlingen vanuit een specifieke onderwijstheorie of vakdidactiek.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze cursus is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen.

Heb je vragen?

 • Type

  Cursus

 • Start

  Variabel

 • Vakgebied

  Onderwijs & Opleiden

 • Duur

  1 maanden

 • Prijs

  Variabel

 • Plaats

  Externe locatie

Wat kun je straks?

Na het volgen van de training Videocoaching kun jij:

 • situaties uit je onderwijspraktijk analyseren
 • de leeractiviteiten van leerlingen interpreteren
 • een duidelijker beeld krijgen van je eigen professionele identiteit

Beeldcoachen: samen verder in het onderwijs

We gaan leraar en leerlingen filmen in de praktijk en deze beelden te analyseren in de groep. Hierdoor leer je vanuit nieuwe invalshoeken naar de onderwijspraktijk te kijken. Voor het analyseren van de beelden verdiep je je verder in kennis over leren en didactiek. Tijdens deze training coach je elkaar de leeractiviteiten van leerlingen te begrijpen. Én ontwikkel je een helder beeld van je eigen handelen en professionele identiteit.

Inhoud

In de eerste bijeenkomst wordt de werkwijze toegelicht en geoefend. Je kiest een thema dat voor jou interessant en/of relevant is en formuleert een ‘onderzoeksvraag’ die betrekking heeft op het leren van de leerlingen in je eigen onderwijspraktijk. Voor elke volgende bijeenkomst film je een situatie in je eigen praktijk. Om de videofragmenten gericht te kunnen bekijken en interpreteren wordt gezocht naar clustering van thema’s zoals bijvoorbeeld: een vak (taal, rekenen etc.), vernieuwende didactiek (onderzoekend en ontdekkend leren), differentiatie (bij een bepaald vak). Tijdens de bijeenkomst bekijk en analyseer je de videofragmenten met de andere deelnemers.

Afronding

Afronding/ beoordeling

Niet van toepassing.

Certificering

Niet van toepassing.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De training wordt als maatwerktraject aangeboden, waarbij rekening wordt gehouden met specifieke wensen. De data en locatie worden in overleg vastgesteld.

 

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan € 1.000. Hieraan zijn € 24 administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt. 

Toelating en aanmelden

Toelating

Videocoaching is bestemd voor leerkrachten basisonderwijs en docenten.

Aanmelden

Inhoudelijke informatie:
Maaike Vervoort, hoofddocent en onderzoeker bij de APO
T: 06 57631459
E: m.vervoort@saxion.nl

Algemene informatie of vragen:
Betsie Gerrits, projectcoördinatie Transfer 
T: 06 82149545
E: e.a.gerrits@saxion.nl