DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Master Advanced Nursing Practice (duaal)

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Master Advanced Nursing Practice (duaal)? Bezoek dan onze (online) open avond.

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Je bent in elk geval 1 dag in de week kwijt aan het onderwijs zelf. Daarnaast ben je gemiddeld genomen nog zo’n twaalf uur kwijt aan zelfstudie. Sommige studenten krijgen de mogelijkheid om ook binnen de werkplek bezig te zijn met de studie, maar dat is heel verschillend.

Bij een contract van 32 uur wordt uitgegaan van 16 uur stageleren en 16 uur praktijkleren. De eerste 16 uren worden ingezet voor stages, lesdagen en afstudeeronderzoek/ implementatie opdracht. De tweede 16 uren worden ingezet om vaardiger te worden in nieuwe activiteiten in de directe patiëntenzorg (naar handelen zonder supervisie). Daarnaast zijn er nog uren nodig voor zelfstudie. Dat varieert enorm per persoon en ook per periode.

Nee, dat is niet mogelijk. Je wordt alleen toegelaten met de HBO-V. Indien je een inservice opleiding A of B hebt gedaan in het verleden, kun je een assessment doen. Indien je het assessment haalt ben je toelaatbaar (mits aan de andere voorwaarden wordt voldaan). Zie meer informatie over de toelatingseisen op de website.

Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring nodig op hbo-niveau. Het is niet persé nodig om de opleiding te starten binnen je huidige werkplek. Het kan dus zijn dat je naar een nieuwe afdeling / nieuw specialisme gaat.

Nee, dat is niet mogelijk. Een werkgever dient vooraf een opleidingsplek bij ons te hebben gereserveerd. Er dient vooraf een praktijkopleider (in principe een verpleegkundig specialist en daarnaast een medisch specialist op de achtergrond) te zijn die de praktijkbegeleiding gaat doen. Je dient een contract te hebben van minimaal 32 uur per week. Zie meer informatie over de toelatingseisen op de website.

In de praktijk zijn er soms weinig verschillen te zien in de werkzaamheden van de verpleegkundig specialist (VS) en de physician assistant (PA). Een VS heeft per definitie een verpleegkundige achtergrond, dat hoeft niet zo te zijn bij een PA. Een PA kan als achtergrond bijvoorbeeld ook een diëtiste, fysiotherapeut, logopedist e.d. zijn. De opleiding tot PA duurt 2.5 jaar en die van de VS 2 jaar. De PA bevindt zich meer in het medische domein, de VS combineert de taken van cure en care.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.