ANP+header.jpg
Deeltijd

Word jij verpleegkundig specialist?

 • Graad

  Master, Duaal

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Donderdag 09:15 - 16:30 uur

De tweejarige opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP) is een officieel erkende opleiding tot verpleegkundig specialist. De verpleegkundig specialist is een professional die in nauwe samenwerking met de arts zelfstandig en structureel een aantal verpleegkundige en medische taken uitvoert. De verpleegkundig specialist is een expert op talloze terreinen in de praktijk van de gezondheidszorg: houdt spreekuren voor patiënten met hartfalen, verricht nazorg bij patiënten met borstkanker of na een beroerte, biedt wondzorg, coördineert behandelprogramma’s, begeleidt patiënten bij thoraxchirurgie, houdt spreekuur voor cliënten met Autisme Spectrum Stoornissen, etc. Daarnaast kan de verpleegkundig specialist zorgpaden ontwikkelen, is hij een expert in Evidence Based Practice en kan hij richtlijnen implementeren. De verpleegkundig specialist richt zich, binnen een eigen deskundigheidsprofiel, op de ziekte zelf. Als verpleegkundig specialist heeft u een zelfstandige behandelrelatie met patiënten, bent u verantwoordelijk voor de werkzaamheden die u daarbinnen verricht en werkt u multidisciplinair. Omdat het ‘evidence based’ werken in de functie van wezenlijk belang is, zijn methodologie en onderzoekstechnieken in het onderwijsprogramma opgenomen. U maakt een keuze voor één van de volgende vijf specialismen: preventieve zorg acute zorg chronische zorg intensieve zorg geestelijke gezondheidszorg.

Wat kun je straks?

 • Als geregistreerde verpleegkundig specialist heb je een zelfstandige behandelrelatie met cliënten of patiënten.
 • Op methodische wijze verrichtingen uitvoeren volgens protocollen, procedures en richtlijnen.
 • Onderzoek uitvoeren en jouw kennis verspreiden in de organisatie, maar ook via symposia, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten rond specifieke ziektebeelden.
 • Zorgprogramma’s coördineren, de patiënt informeren en adviseren over de aandoening of ziekte, het verloop, de behandeling en gevolgen.
 • Werken vanuit een academisch (probleemoplossend en analytisch) denkkader en kun je domeinspecifieke kennis hanteren op een hoog niveau, waardoor je kwaliteit van zorg weet te waarborgen.

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 1 april!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Als verpleegkundig specialist richt je je, binnen een eigen deskundigheidsprofiel, op de ziekte zelf. Als verpleegkundig specialist heb je een zelfstandige behandelrelatie met patiënten, ben je verantwoordelijk voor de werkzaamheden die je daarbinnen verricht en werk je multidisciplinair.

Studie-inhoud
ANP+banner+tekst.jpg

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de master Advanced Nursing Practice, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, en welke voorwaarden nodig zijn om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De Master Advanced Nursing Practice is één van de weinige hbo-masters die door de overheid wordt bekostigd. Voor 2019-2020 betaal je het wettelijk vastgestelde collegegeld van € 2.083,- exclusief de kosten voor boeken, studiemateriaal en het deelnemen aan een internationaal congres. Het ministerie van VWS vergoedt een substantieel deel van de salariskosten.

Meer over (eventuele extra) kosten

NIEUWS OVER DEELTIJDONDERWIJS

Carrièrekansen

Na het afstuderen heb je de graad 'Master of Science (MSc)' behaald. Je kunt je dan laten registreren als verpleegkundig specialist. Registratie geeft juridische borging en erkenning als autonome professional. 

Gerelateerde opleidingen