ANP+header.jpg
Deeltijd

Word jij verpleegkundig specialist?

 • Graad

  Master, Duaal

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Met de Master Advanced Nursing Practice kies je voor een officieel erkende opleiding tot verpleegkundig specialist. Als verpleegkundig specialist voer je, in nauwe samenwerking met de arts, zelfstandig verpleegkundige en medische taken uit. Je wordt opgeleid tot expert op talloze terreinen van de gezondheidszorg. Zo houd je bijvoorbeeld spreekuren voor patiënten met hartfalen, verricht je nazorg bij patiënten met borstkanker of na een beroerte, begeleid en behandel je cliënten met een persoonlijkheidsstoornis, bied je wondzorg en coördineer je behandelprogramma’s. Daarnaast ontwikkel je zorgpaden, ben je expert in Evidence Based Practice en kun je richtlijnen implementeren.

Wat kun je straks?

 • Als geregistreerde verpleegkundig specialist heb je een zelfstandige behandelrelatie met cliënten of patiënten.
 • Op methodische wijze verrichtingen uitvoeren volgens protocollen, procedures en richtlijnen.
 • Onderzoek uitvoeren en jouw kennis verspreiden in de organisatie, maar ook via symposia, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten rond specifieke ziektebeelden.
 • Zorgprogramma’s coördineren, de patiënt informeren en adviseren over de aandoening of ziekte, het verloop, de behandeling en gevolgen.
 • Werken vanuit een academisch (probleemoplossend en analytisch) denkkader en kun je domeinspecifieke kennis hanteren op een hoog niveau, waardoor je kwaliteit van zorg weet te waarborgen.

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 1 april!

Direct aanmelden

Meer informatie? Neem contact op met de Master's office

Sandra Koster

Tijdens je studie

Als verpleegkundig specialist richt je je, binnen een eigen deskundigheidsprofiel, op de ziekte zelf. Als verpleegkundig specialist heb je een zelfstandige behandelrelatie met patiënten, ben je verantwoordelijk voor de werkzaamheden die je daarbinnen verricht en werk je multidisciplinair.

Studie-inhoud
ANP+banner+tekst.jpg

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de master Advanced Nursing Practice, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, en welke voorwaarden nodig zijn om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De Master Advanced Nursing Practice is één van de weinige hbo-masters die door de overheid wordt bekostigd. Het ministerie van VWS vergoedt een substantieel deel van de salariskosten.

Meer over (eventuele extra) kosten

NIEUWS OVER DEELTIJDONDERWIJS

Carrièrekansen

Na het afstuderen heb je de graad 'Master of Science (MSc)' behaald. Je kunt je dan laten registreren als verpleegkundig specialist. Registratie geeft juridische borging en erkenning als autonome professional. 

Gerelateerde opleidingen