Student zwaait lachend

Online open dag: Bouwkunde

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Bouwkunde? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Blijf op de hoogte van online open dagen vanaf het najaar 2021!

Meer info

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Bouwkunde

Na de opleiding kun je aan de slag bij projectontwikkelaars, bouwbedrijven, toeleveranciers, gemeentes, adviesbureaus of woningbouwcorporaties. Denk aan functies als BIM-engineer, bouwkundig adviseur, bouwkundig tekenaar/ontwerper, constructeur of werkvoorbereider. 92% van de afgestudeerden vindt binnen anderhalf jaar een baan in het vakgebied.

De opleiding Bouwkunde van Saxion is kleinschalig en open, heeft veel keuzemogelijkheden, zet in op talent, biedt opdrachten uit het bedrijfsleven, is actueel, innovatief en projectmatig, heeft een sterkte focus op BIM en smart building en hanteert een persoonlijke benadering.

Als je van de havo of het vwo komt, ben je toelaatbaar met de profielen Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid en Economie en Maatschappij. En dus helaas niet met Cultuur en Maatschappij. Kom je van het mbo? Dan ben je toelaatbaar met elke niveau 4-opleiding.

Doorstuderen na deze opleiding is zeker mogelijk. Denk hierbij aan een masterprogramma op een universiteit, de Academie voor Bouwkunst in onder meer Arnhem en Amsterdam, of onze eigen post-hbo-opleiding Bouwkunde.

Ja. Tijdens de opleiding wordt veel gebruik gemaakt van CAD-software om 3-dimensionaal te tekenen. Voor eisen en de meest up-to-date informatie verwijzen we je door naar de leveranciers van de software en de applicaties. Wij gebruiken applicaties als Revit, Allplan en Archicad. Ook op de boekenlijst staan aanbevolen applicaties.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

saxion gebouw

In de afgelopen jaren heb ik heel erg veel geleerd. In het tweede jaar stond ik ervan versteld hoe snel ik me al die begrippen had eigen gemaakt.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.