Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Bouwtechnische Bedrijfskunde

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Bouwtechnische Bedrijfskunde. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je op 29 en 30 oktober tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten.

Stap 2. Kom sfeerproeven op 13, 20 en 27 november. Naast een goede rondleiding door onze gebouwen, vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Studenten zitten op de trap.

Ik leer elke dag nog, maar de opleiding vormde een goede basis!​

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Bouwtechnische Bedrijfskunde

Na de opleiding kun je aan de slag bij projectontwikkelaars, bouwbedrijven, toeleveranciers, gemeentes, adviesbureaus of woningbouwcorporaties. Denk aan functies als BIM-engineer, bouwkundig adviseur, bouwkundig tekenaar/ontwerper, constructeur of werkvoorbereider. 92% van de afgestudeerden vindt binnen anderhalf jaar een baan in het vakgebied.

De opleiding Bouwkunde van Saxion is kleinschalig en open, heeft veel keuzemogelijkheden, zet in op talent, biedt opdrachten uit het bedrijfsleven, is actueel, innovatief en projectmatig, heeft een sterkte focus op BIM en smart building en hanteert een persoonlijke benadering.

Als je van de havo of het vwo komt, ben je toelaatbaar met de profielen Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid en Economie en Maatschappij. En dus helaas niet met Cultuur en Maatschappij. Kom je van het mbo? Dan ben je toelaatbaar met elke niveau 4-opleiding.

Doorstuderen na deze opleiding is zeker mogelijk. Denk hierbij aan een masterprogramma op een universiteit, de Academie voor Bouwkunst in onder meer Arnhem en Amsterdam, of onze eigen post-hbo-opleiding Bouwkunde.

Ja. Tijdens de opleiding wordt veel gebruik gemaakt van CAD-software om 3-dimensionaal te tekenen. Voor eisen en de meest up-to-date informatie verwijzen we je door naar de leveranciers van de software en de applicaties. Wij gebruiken applicaties als Revit, Allplan en Archicad. Ook op de boekenlijst staan aanbevolen applicaties.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.