MedRes_SAX00317.jpeg

Jij voert de regie over het bouwproces na de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Word met hbo Bouwtechnische Bedrijfskunde een spin in het web! Met de combinatie van management en bouwtechniek heb jij inzicht in alle aspecten van een bouwproject en de vaardigheid om het project succesvol te managen. Je richt je minder op technische details, maar legt juist de nadruk op de klant, markt en innovatie. Word de bouwprofessional van morgen!

De bachelor Bouwtechnische Bedrijfskunde is een studieroute binnen de opleiding Bouwkunde
Innovatief bouwen.jpg

Unieke combinatie van techniek & management

Voer regie over het bouwproces! De studieroute Bouwtechnische Bedrijfskunde binnen de opleiding Bouwkunde is een unieke combinatie van bouwtechniek en management. Je wordt opgeleid tot een bouwprofessional met een klantgerichte benadering en bedrijfskundige bril.

header

Praktijkgericht

Kom werken aan verschillende actuele en uitdagende opdrachten uit het werkveld. Voer toegepast onderzoek uit bij een van onze lectoraten en bedenk innoverende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

bouwtechnische bedrijfskunde hbo saxion

Bouw je eigen studie!

De opleidingen Bouwkunde (met studieroute Bouwtechnische Bedrijfskunde) en Civiele Techniek trappen gezamenlijk het eerste studiejaar af. Je mag jouw eigen persoonlijke leerroute samenstellen, die het beste bij jouw voorkeuren en talenten aansluit. De opleiding zit bomvol excursies, ideaal om een goed beeld te krijgen van de bouwwereld en je voor te bereiden op een rol in het werkveld. Gedurende de studie wordt je nauw begeleid door jouw studiecoach!

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Bouwtechnische Bedrijfskunde

In de projecten werk je samen met medestudenten, het werkveld en lectoraat aan de uitdagingen waar de bouw voor staat. Naast het leren denken op bouwproject niveau, ontwikkel je tevens jouw eigen bedrijfskundige en strategische blik. Je doet mee aan ten minste één internationaal project, waarbij je een week lang gaat samenwerken met studenten uit andere landen. Gedurende de studie Bouwtechnische Bedrijfskunde kies je de specialisatie: Managen en Organiseren.

Studie-inhoud
bouwkunde hbo Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Bouwtechnische bedrijfskunde IN EEN NOTENDOP

Van OH JEE naar OH JA met de Wiskunde Bootcamp

Laat die wiskundige onzekerheid achter je en geef jezelf een boost tijdens onze gratis 2-daagse Wiskunde Bootcamp. Ontmoet medestudenten en docenten, en zet een streepje voor op je wiskundekennis. Onze Wiskunde Bootcamp is dé springplank voor aankomende studenten die hun wiskunde skills willen aanscherpen. In kleine groepen duiken we op een serieuze, maar relaxte manier in wiskundige onderwerpen die essentieel zijn voor de opleidingen Civiele Techniek, Bouwkunde en Bouwtechnische Bedrijfskunde. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding volgt meer informatie over het aanmelden en het programma voor komend schooljaar.

Oog voor jou - De ultieme overstap naar het HBO met het 100 dagen programma

Klaar voor de ultieme voorbereiding op jouw technische Hbo-opleiding? Naast wiskunde zijn er talloze skills nodig voor een vlekkeloze studie-ervaring, denk onder andere aan taalvaardigheid en plannen. Geef jezelf een vliegende start en duik met zelfvertrouwen de studie in! Ontdek ons gratis 100-dagenprogramma, waarin je wordt gekoppeld aan een ouderejaars student van de opleiding van jouw keuze. Samen met jouw studentcoach stippel je een op maat gemaakt programma uit, zodat je precies dát meepakt wat voor jou relevant is. Inschrijven kan al vanaf 1 april, maar mag ook later.

Meer informatie over het 100-dagen programma

Nieuws van deze opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde

Mogelijkheden na je opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde

Na het behalen van de bachelor Bouwtechnische Bedrijfskunde, ben je een professioneel bouwtechnisch bedrijfskundige die precies weet wat er allemaal bij een bouwproject komt kijken en het project in goede banen kan leiden. Met oog voor duurzaamheid, innovatie, kwaliteit én de klant kan je niet alleen vanuit bouwkundig, maar juist ook vanuit strategisch oogpunt handelen. Onderscheid jezelf in coördinerende, sturende of zelfs leidinggevende functies bij diverse organisaties.

Jouw toekomst
hbo bouwtechnische bedrijfskunde saxion
opleiding bouwtechnische bedrijfskunde saxion

Ik leer elke dag nog, maar de opleiding vormde een goede basis!​

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen