MedRes_SAX00317.jpeg

Jij voert de regie over het bouwproces na de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Word met hbo Bouwtechnische Bedrijfskunde een spin in het web! Met de combinatie van management en bouwtechniek heb jij inzicht in alle aspecten van een bouwproject en de vaardigheid om het project succesvol te managen. Je richt je minder op technische details, maar legt juist de nadruk op de klant, markt en innovatie. Word de bouwprofessional van morgen!

De bachelor Bouwtechnische Bedrijfskunde is een studieroute binnen de opleiding Bouwkunde
Innovatief bouwen.jpg

Unieke combinatie van techniek & management

Voer regie over het bouwproces! De studieroute Bouwtechnische Bedrijfskunde binnen de opleiding Bouwkunde is een unieke combinatie van bouwtechniek en management. Je wordt opgeleid tot een bouwprofessional met een klantgerichte benadering en bedrijfskundige bril.

header

Praktijkgericht

Kom werken aan verschillende actuele en uitdagende opdrachten uit het werkveld. Voer toegepast onderzoek uit bij een van onze lectoraten en bedenk innoverende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

bouwtechnische bedrijfskunde hbo saxion

Bouw je eigen studie!

De opleidingen Bouwkunde (met studieroute Bouwtechnische Bedrijfskunde) en Civiele Techniek trappen gezamenlijk het eerste studiejaar af. Je mag jouw eigen persoonlijke leerroute samenstellen, die het beste bij jouw voorkeuren en talenten aansluit. De opleiding zit bomvol excursies, ideaal om een goed beeld te krijgen van de bouwwereld en je voor te bereiden op een rol in het werkveld. Gedurende de studie wordt je nauw begeleid door jouw studiecoach!

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Bouwtechnische Bedrijfskunde

In de projecten werk je samen met medestudenten, het werkveld en lectoraat aan de uitdagingen waar de bouw voor staat. Naast het leren denken op bouwproject niveau, ontwikkel je tevens jouw eigen bedrijfskundige en strategische blik. Je doet mee aan ten minste één internationaal project, waarbij je een week lang gaat samenwerken met studenten uit andere landen. Gedurende de studie Bouwtechnische Bedrijfskunde kies je de specialisatie: Managen en Organiseren.

Studie-inhoud
bouwkunde hbo Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Bouwtechnische bedrijfskunde IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde

Mogelijkheden na je opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde

Na het behalen van de bachelor Bouwtechnische Bedrijfskunde, ben je een professioneel bouwtechnisch bedrijfskundige die precies weet wat er allemaal bij een bouwproject komt kijken en het project in goede banen kan leiden. Met oog voor duurzaamheid, innovatie, kwaliteit én de klant kan je niet alleen vanuit bouwkundig, maar juist ook vanuit strategisch oogpunt handelen. Onderscheid jezelf in coördinerende, sturende of zelfs leidinggevende functies bij diverse organisaties.

Jouw toekomst
hbo bouwtechnische bedrijfskunde saxion
opleiding bouwtechnische bedrijfskunde saxion

Ik leer elke dag nog, maar de opleiding vormde een goede basis!​

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen