header

De ideale combinatie tussen bedrijfskunde en bouwkennis

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Bouwtechnische Bedrijfskunde is een opleiding waar je leert hoe een bedrijf in elkaar steekt én waar je technische kennis opdoet van de bouwwereld. Een combinatie van management en technologie dus. Met deze kennis kun jij straks een bouwproject goed begeleiden. Ook weet je wat er leeft in de markt en bij je klant.

De bachelor Bouwtechnische Bedrijfskunde is een studierichting binnen Bouwkunde
mannen in pak op grasveld

​Grote baankans

In het bedrijfsleven is er een grote vraag naar Bouwtechnisch Bedrijfskundigen. Door de combinatie van bedrijfskunde en bouwkunde komen afgestudeerden terecht in organiserende, coördinerende en leidinggevende functies.

bouwtekening

Praktijkgerichtheid

Vanaf het eerste jaar voeren studenten opdrachten uit voor bedrijven uit de praktijk. Verder kan je de helft van de opleiding uitvoeren voor en bij bouwgerelateerde organisaties.

bim-lab

Werken met de nieuwste technieken

Wij werken met de nieuwste trends: Revit (3D-ontwerpsoftware), BIM (Building Information Management), Lean bouwen (meer klantwaarde, minder verspilling) en Duurzaam bouwen zijn enkele voorbeelden.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 1 mei aan via Studielink.

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom nu bij ons proefstuderen en proef de sfeer van jouw toekomstige opleiding.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Mogelijkheden tijdens je studie

De theorie pas je al gelijk in het eerste jaar toe in de praktijk. Je werkt aan actuele projecten uit de bouwwereld en door stage te lopen, weet je precies wat je op de werkvloer kunt verwachten! Je doet mee aan ten minste 1 internationaal project, waarbij je een week lang gaat samenwerken met studenten uit andere landen.

 

Studie-inhoud
studenten in overleg

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na het afronden van de studierichting Bouwtechnische Bedrijfskunde draag je de titel Bachelor of Science (BSc). Je kunt met dit diploma aan de slag in de dynamische wereld van de bouw. In de regio zijn er volop banen voor je als je de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde goed afrondt.

Jouw toekomst
saxion-enschede-dag-1-hires-53.jpg
saxion-apeldoorn-hires-78.jpg

Ik leer elke dag nog, maar de opleiding vormde een goede basis!​

Lees de ervaring