Hans Oude Groote Beverborg

“Ik zit in het derde jaar van de opleiding Chemie en heb dus al verschillende projecten uitgevoerd. Elk project was weer een nieuwe ervaring. Zo heb ik in het laatste project in opdracht van een bedrijf onderzocht wat de invloed is van zwembadwater op polyurethaan.

Voor een bedrijf heb ik in het lab van Saxion onderzocht of het mogelijk is polyurethaan te gebruiken als beschermende laag in zwembaden.

Hans Oude Groote Beverborg
Hans Oude Groote Beverborg, Derdejaarsstudent Chemie

Polyurethaan is een kunststof die goed gebruikt kan worden als coating voor meerdere objecten. Het bedrijf wilde weten of het mogelijk is polyurethaan te gebruiken als beschermende laag in zwembaden. Ik heb dit onderzoek volledig in het laboratorium van Saxion uitgewerkt. Wat eruit bleek, is dat polyurethaan niet bestand is tegen de chlooratomen. Daarom gaat het bedrijf in een volgend onderzoek een nieuw soort polyurethaan ontwikkelen, dat wel bestand is tegen chloor.

Tijdens dit onderzoek en ook in de eerdere projecten heb ik geleerd individueel te werken, maar in de opleiding hebben we ook allerlei gezamenlijke projecten. Die spreken mij het meeste aan en hierdoor heb ik ook ontdekt, dat ik graag met mensen samenwerk. Mede om die reden ben ik bestuurslid geworden van de studievereniging Oxytoc. Zo kan ik mij ook op dat vlak nog meer ontwikkelen.”