Pieter Ravensbergen

"Momenteel zit ik in het vierde jaar van de opleiding Chemie. Ik vind de praktijk het allermooist. De theorie die je gaandeweg leert, mag je in verschillende projecten en practica toepassen. En daar leer je het meest van. Voor mij was het ook een belangrijke reden om voor deze opleiding te kiezen.

Alleen al bij de gedachte dat ik op z'n kleine schaal kan werken, beginnen mijn vingers te jeuken om aan het werk te gaan.

Pieter Ravensbergen
Pieter Ravensbergen, Vierdejaarsstudent Chemie

Binnen de opleiding volg ik de studieroute Nanotechnology. Dit is een jonge tak van de Chemie, waarin nog heel veel onderzoek wordt gedaan. Bij Nanotechnology richt je je op alles wat zeer klein is. Zo heb ik in mijn Smart Solutions-project onderzoek gedaan naar het inbrengen van gouden nanodeeltjes, met een grootte van 13 nanometer, in teflon. Om een indicatie te geven, als je de dikte van een haar deelt door 10.000, dan heb je ongeveer één nanometer! Alleen al bij de gedachte dat ik op z'n kleine schaal kan werken, beginnen mijn vingers te jeuken om aan het werk te gaan."