Poster wall

Zeikschrift

Zeikschrift is een mediakritisch platform en te vinden op instagram. Doorgaans is instagram misschien niet het eerste medium waarvan we vinden dat we er veel bruikbare informatie aantreffen. De oppervlakkigheid kan er nog weleens de boventoon voeren.

Zeikschrift is opgericht door Madeleijn van den Nieuwenhuizen. Wat er zoal in de berichtgeving voorbij komt? Stereotypering in de media, misinformatie en hoe desinformatie zich snel kan verspreiden met behulp van algoritmes, framing, racisme en inclusiviteit. Tijdlijnposts worden afgewisseld met stories over waarheid en wantrouwen. Ze houdt ons voortdurend bij de les als we de berichten op instagram lezen.

Wat ze beoogt met haar account? Met z’n allen wat kritischer nadenken over alles wat in de media verschijnt. Ook in de media zitten journalisten, columnisten, marketeers en voorlichters er wel eens naast. In haar berichtgeving lezen we altijd achtergrondinformatie over het onderwerp en een historische en politieke context. Hoezo is instagram oppervlakkig? Zeikschrift in ieder geval niet.

Zeikschrift lezen: https://www.instagram.com/zeikschrift/?hl=en.