Een student vertelt

Mijn studie is heel waardevol geweest voor wat ik nu doe. Naast de kennis die je opdoet tijdens de lessen, heb ik ook veel gehad aan mijn minor. Daarin leerden we hoe je een projectgroep vormt en de werkzaamheden goed organiseert. Heel belangrijk, aangezien er in het bedrijfsleven veel projectmatig wordt gewerkt. Ik heb op verzoek van een voormalig docent inmiddels zelf een gastcollege

Van Thales naar KITT

Tijdens mijn afstudeerstage bij Thales in Hengelo heb ik me bezig gehouden met een nieuwe detectiemethode voor radartoepassingen. Heel interessant, maar ik merkte ook dat een enorm bedrijf als Thales niet bij me past. Tijdens een bedrijvendag op Saxion kwam ik in contact met een bureau dat me wel aansprak: KITT Engineering, een ingenieursbureau met tien medewerkers. Ik heb een open sollicitatie geschreven en ben aangenomen.

Kunstenaars

KITT Engineering ontwikkelt elektronica hard- en software. We werken voor heel verschillende opdrachtgevers, van Yalp, bekend van de interactieve voetbalmuren, tot kunstenaars. Geen twee projecten zijn hetzelfde. Ik werk hier nu zes jaar, maar mijn werk is zo afwisselend en uitdagend dat ik nog geen behoefte heb om te verkassen. Maar mocht ik dat willen, dan zal dat geen probleem zijn. Dat is het mooie van een technische studie: de banen liggen voor het oprapen.