Studenten Elektrotechniek aan het werk

​Ontwerp de technische systemen van de toekomst

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Bedenk jij straks elektrotechnische oplossingen voor de energietransitie, een innovatieve elektrische motorfiets en slimme OV-toegangspoorten om makkelijker aan het verkeer deel te nemen? En wat te denken van een zelfsturende drone? Met de hbo-opleiding Elektrotechniek ligt de wereld aan je voeten!

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Student elektrotechniek aaan het werk

Internationaal

Vanaf het tweede studiejaar volg je veel lessen in het Engels. Daarnaast werk je samen met studenten van meer dan 25 andere nationaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een volledig internationale klas bij de Engelstalige variant Electrical & Electronic Engineering.

Studenten Technische Informatica bij Saxion

Optie Technische Informatica

Het eerste jaar van Elektrotechniek en Technische Informatica (TI) is nagenoeg gelijk. Kom je erachter dat je het programmeren van technische systemen leuker vindt dan het werken met hardware? Dan kun je overstappen naar TI.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Wiskunde bijspijkeren voordat je aan Elektrotechniek begint?

Lees meer

Tijdens je studie

Bij Elektrotechniek leer je hoe je micro-elektronica ontwerpt. Dat zijn bijvoorbeeld printplaten, en maak je gebruik van chips en batterijen in apparaten die je dagelijks gebruikt. Ook maak je kennis met duurzame energievraagstukken, automatisering en leer je hoe hardware geprogrammeerd moet worden. De opleiding biedt je veel praktische modulen en projecten aan.

Studie-inhoud
Elektrotechniek

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Als Elektrotechnisch ingenieur kun je aan de slag bij een groot aantal bedrijven. Van kleine engineering bedrijven tot grote multinationals in de industrie, ontwikkelbedrijven of nutsbedrijven. Met een diploma Elektrotechniek ligt de wereld aan je voeten.

Jouw toekomst
Zonnepanelen
Elektrotechniek

Het allermooiste is om een lange tijd bezig te zijn met een project en vervolgens iets te creëren of aan te passen zoals jij het hebt verzonnen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen