Teun Hamer

"Op de middelbare school was ik goed in wiskunde en natuurkunde en ook ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in techniek. Ik wilde weten hoe ingenieurs bepaalde dingen in elkaar zetten en hoe (elektrische) apparaten werken. Ik zocht dus een studie waarbij ik iets kon doen met mijn sterke punten en tegelijkertijd iets kon creëren. Elektrotechniek is een goede mix hiervan!

Het allermooiste is om een lange tijd bezig te zijn met een project en vervolgens iets te creëren of aan te passen zoals jij het hebt verzonnen.

Teun Hamer

Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd over (elektro)techniek, maar ook over hoe je een onderzoek opzet en projectmatig moet werken. Het allermooiste is om een lange tijd bezig te zijn met een project en vervolgens iets te creëren of aan te passen zoals jij het hebt verzonnen en het daarna ook nog werkend te maken. Naast het opdoen van kennis, is het belangrijk dat je je ontwikkelt als persoon. Je studententijd is een tijd, waarin je veel nieuwe, leuke mensen leert kennen en zelfstandiger wordt.

Ik hou van de kleinschaligheid van de opleiding. Je leert elkaar snel kennen en de docenten zijn heel betrokken. Verder is er een gezellige studievereniging S.V. Watt die veel activiteiten en gezellige avonden organiseert. De opleiding Elektrotechniek is een leuke, maar wel pittige studie. Toch is de studie goed te doen als je maar geïnteresseerd bent, je voldoende inzet en doorzettingsvermogen hebt!"