Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Facility Management

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Facility Management. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Rollen ongeverfde stof

De succesverhalen van ondernemers zijn natuurlijk de leukste, maar realiseer je dat het niet in één keer goed hoeft te gaan.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Facility Management

Binnen een organisatie regelt en organiseert een Facility Manager alle zaken die nodig zijn om een organisatie te laten draaien. Denk hierbij aan evenementen, bijeenkomsten, catering en servicediensten, maar ook de ontwikkeling van gebouwen en het hele logistieke proces. Het betreft een breed werkveld waarbij vele expertises betrokken zijn. Facility Management is de ‘smeerolie’ om alle zaken regulier of projectmatig vorm te geven. Je probeert het zo aangenaam mogelijk te maken voor de organisaties waarvoor je werkt en voor hun klanten. Ook conceptontwikkeling hoort hier nadrukkelijk bij. Je denkt na over het soort werkconcept, cateringconcept, gebouwenfilosofie en hoe dat vertaald kan worden naar de daadwerkelijke inbedding en uitvoering. Wij zorgen dat je de skills en kwaliteiten ontwikkelt om dit uitdagende speelveld te kunnen begrijpen, ontwikkelen en managen en laten je kennismaken met het brede werkveld van Facility Management.

Bij de opleiding Facility Management van Saxion kennen we jou als persoon. Het betreft een kleinschalige opleiding met een eigen omgeving waar de studenten en docenten elkaar kennen. Je bent geen nummer. Dit komt mede door de indeling van de lokalen en de betrokkenheid van werken. De studenten trekken veel met elkaar op en er is een actieve studievereniging. De docenten zijn ontzettend betrokken en doen er alles aan om jou in je kracht te zetten, te laten slagen en zodoende je loopbaan een geweldige kick-off te geven. Ook nadat je bent afgestudeerd houd je contact via alumninetwerken. Daarnaast bieden facilitaire platformen jou de mogelijkheid om contact te blijven houden met het vakgebied. Facility Management bij Saxion staat landelijk gezien zeer hoog aangeschreven en heeft al veel topbestuurders en topmanagers afgeleverd in zowel binnen- als buitenland.

De baankansen zijn zeer goed. De HBO-monitor geeft voor de opleiding Facility Management aan dat 90% van de studenten na ontvangst van hun diploma binnen een half jaar een baan heeft. Van de afgestudeerden van Facility Management bij Saxion heeft zelfs 95% binnen drie maanden een baan. Dit komt door de vele relaties in het werkveld die we benutten ten behoeve van het onderwijs en ten behoeve van stages. Daarnaast bemiddelen we ook in de weg van diploma naar uitdagende jobs. We onderhouden intensief contact met het gehele facilitaire werkveld, van facilitaire dienstverleners en eventbureaus tot toonaangevende ziekenhuizen, vastgoedorganisaties, scholen en gemeentes. Door de breedte van de opleiding zijn er legio kansen om de juiste baan te vinden die goed bij jou past en uitdaging biedt om je nog verder als professional te ontwikkelen.

Facility Management studeren bij Saxion is leuk, uitdagend, gezellig maar vooral ook leerzaam. We zorgen dat je veel in aanraking komt met de praktijk en ervaring opdoet in het werkveld. Gedurende je studie heb je veel contact met medestudenten in projectteams en werkgroepjes. Daarnaast maak je kennis met veel mensen uit de praktijk. Je krijgt college van gastdocenten met specifieke kennis over interessante onderwerpen, zoals duurzaamheid of moderne logistiek. Je bent regelmatig persoonlijk in contact met docenten die je faciliteren, begeleiden en jou helpen te ontwikkelen in alle talenten en capaciteiten die jij hebt.

Per week verwachten we dat je ongeveer 20 tot 24 contacturen zult hebben. Deze uren zitten in hoorcolleges, werkveldbijeenkomsten, klassikale lessen, maar ook in groepsactiviteiten. Dit contact vindt dus veelal plaats binnen het gebouw van Saxion. We proberen om je maximaal vier dagen per week in te roosteren, zodat je één dag per week vrij bent. Daarnaast verwachten we dat jij jezelf ontwikkelt door zelfstudie, verdieping in de literatuur, workshops en het verwerken van opdrachten. Hierbij wordt een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht. Samen met elkaar, als het Facility Managemen-team, investeren wij graag in jouw toekomst. Daar gaan we voor!

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.