Studenten in overleg

Wil jij deel uitmaken van de dynamische wereld van de Facility Manager?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben jij die creatieve organisator die het regelen in het bloed heeft zitten? Staat gastvrijheid bij jou op de 1e plaats, wil jij projectmatig werken, ben jij flexibel, ondernemend én wil jij je financiële vaardigheden verbeteren? Dan is de opleiding Facility Management echt iets voor jou!

Facility Management is veruit de meest diverse en dynamische functie binnen de organisatie. Voor je dagelijks leven moet er heel wat geregeld worden. Of je nu werkt, naar een evenement gaat, in het ziekenhuis ligt, met vakantie bent of gewoon thuis bent. Bij de hbo-opleiding Facility Management leer je niet alleen wat jouw rol is in deze situaties maar ook hoe je de gastvrije professional van de toekomst wordt.
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Studenten gaan met de trends mee

Aandacht voor duurzaamheid

Niet alleen je huis moet energiezuinig worden, ook je werkplek. Wie denkt na over een duurzame inrichting van het kantoor? Wie zorgt er voor een contract voor duurzame energie? Wie regelt de bedrijfsfietsen? Samen dragen we zorg voor een duurzame wereld.

Studenten

Focus op gastvrijheid

Je wordt breed opgeleid tot de Facility-professional van de toekomst. Je leert met een bedrijfskundige blik te kijken naar vraagstukken uit de praktijk, waarbij gastvrijheid centraal staat.

Student achter de laptop

​Persoonlijk contact en begeleiding

De opleiding staat bekend om intensief en persoonlijk contact tussen jou en de docent in een kleinschalige en vertrouwde omgeving. Je hebt daardoor veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, samen met je studiebegeleider.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Vanaf de eerste dag ga je aan de slag met vraagstukken uit de praktijk. Je gaat op excursies, maakt een studiereis en werkt aan opdrachten om een goed beeld te krijgen van de facilitaire branche. Zo organiseer je een studiereis met je medestudenten en bouw je aan een stevige kennisbasis met vakken als bedrijfseconomie, marketing en Engels. Je ontwikkelt je tot een denker met daadkracht.

Studie-inhoud
hbo facility management landelijke campagne

Nieuws van deze opleiding

Na je studie

Zorg voor de ander

Mensen in een ziekenhuis of een verpleeghuis hebben jou nodig om voor de dagelijkse behoeften te zorgen. Wie neemt de huishoudelijke taken over als ze dat niet zelf meer kunnen? Wie zorgt voor een prettige woonomgeving, en onderhoudt zowel gebouw als tuin? Wie zorgt voor beeldbellen met artsen en familie? Wie heeft er overzicht over welke technologie ingezet kan worden om je leven makkelijker te maken? Dit zijn vraagstukken waar jij straks een oplossing voor gaat vinden.

En in de vrije tijd

Is er een evenement of festival, dan is er iemand die de toegang regelt, die het terrein veilig houdt, die zorgt dat er iets lekkers te eten is en dat er sanitaire voorzieningen zijn. Kortom, iemand die er voor zorgt dat mensen zorgeloos kunnen genieten van het evenement of festival. Als facility manager ben jij deze persoon, klinkt goed toch?

Student aan het bellen

Gewoon prettig werken

Mensen willen graag prettig kunnen werken. Of dit nu op kantoor of thuis is. Op kantoor een geschikte werkplek; schoon, een goede temperatuur en met genoeg frisse lucht. En dat wanneer ze willen thuiswerken alle benodigdheden hiervoor goed geregeld zijn. Wie sluit de contracten af voor catering, schoonmaak en energie? Wie regelt de jaarlijkse teamdag? En wie zorgt ervoor dat het gebouw een gastvrije receptie heeft, goed onderhouden is en dat je makkelijk je weg kunt vinden? Welkom in de wereld van een facility manager!

Jouw toekomt
Studenten aan het werk

Wat een prachtige ervaring om een half jaar stage te mogen lopen bij de gemeente Apeldoorn voor het project 3FM Serious Request.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen