hbo facility management

Maak jij deel uit van de dynamische wereld van de opleiding Facility Management?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben jij die creatieve organisator, die er blij van wordt om alles tot in de puntjes te regelen zodat anderen hun werk kunnen doen? Staat hospitality bij jou op de eerste plaats? En ben jij flexibel, ondernemend én resultaatgericht? Dan is de hbo-opleiding Facility Management echt iets voor jou! Facility manager is veruit de meest diverse en dynamische functie binnen een organisatie waarin technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, denk hierbij aan robotisering en artificial intelligence. Vergelijk het met je eigen leven waarin heel wat geregeld moet worden. Of je nu werkt, naar een festival gaat, gaat verhuizen of je huis gaat verbouwen, inkopen gaat doen of op reis gaat. Bij deze bachelor Facility Management leer je niet alleen wat jouw rol is in deze situaties binnen een organisatie, maar ook hoe je als facility manager de gastvrije en SMART professional van de toekomst wordt!

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
opleiding facility management

Aandacht voor duurzaamheid

Bij de opleiding Facility Management krijg je te maken met allerlei thema's waar je misschien niet direct aan denkt. Niet alleen je huis moet energiezuinig worden, ook je werkplek. Wie denkt na over een duurzame inrichting van het kantoor? Wie zorgt er voor een contract voor duurzame energie? Samen dragen we zorg voor een duurzame wereld. 

bachelor facility management

Focus op gastvrijheid

Je wordt tijdens deze studie Facility Management breed opgeleid tot de Facility-professional van de toekomst. Je leert met een bedrijfskundige blik te kijken naar vraagstukken uit de praktijk, waarbij gastvrijheid centraal staat.

hbo-opleiding facility management

​Persoonlijk contact en begeleiding

De hbo-opleiding Facility Management staat bekend om intensief en persoonlijk contact tussen jou en de docent in een kleinschalige en vertrouwde omgeving. Je hebt daardoor veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, samen met je studiecoach.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Beschik jij over een havo- of vwo-diploma? Dan ben je nu met elk profiel toelaatbaar zonder verplicht vak!

Gewijzigde toelatingseisen

Tijdens je studie Facility Management

Vanaf de eerste dag ga je aan de slag met vraagstukken uit de praktijk. Je gaat op excursies, maakt een studiereis en werkt aan opdrachten om een goed beeld te krijgen van de facilitaire branche. Zo organiseer je een studiereis met je medestudenten en bouw je aan een stevige kennisbasis met vakken als bedrijfseconomie, marketing en Engels. Je ontwikkelt je tot een denker met daadkracht.

Studie-inhoud
hbo facility management landelijke campagne

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Facility management IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Facility Management

Na je studie Facility Management

Zorg voor de ander

Mensen in een ziekenhuis of een verpleeghuis hebben jou nodig om voor de dagelijkse behoeften te zorgen. Wie neemt de huishoudelijke taken over als ze dat niet zelf meer kunnen? Wie zorgt voor een prettige woonomgeving, en onderhoudt zowel gebouw als tuin? Wie zorgt voor beeldbellen met artsen en familie? Wie heeft er overzicht over welke technologie ingezet kan worden om je leven makkelijker te maken? Dit zijn vraagstukken waar jij straks een oplossing voor gaat vinden.

En in de vrije tijd

Is er een evenement of festival, dan is er iemand die de toegang regelt, die het terrein veilig houdt, die zorgt dat er iets lekkers te eten is en dat er sanitaire voorzieningen zijn. Kortom, iemand die er voor zorgt dat mensen zorgeloos kunnen genieten van het evenement of festival. Als facility manager ben jij deze persoon, klinkt goed toch?

facility management opleiding

Gewoon prettig werken

Mensen willen graag prettig kunnen werken. Of dit nu op kantoor of thuis is. Op kantoor een geschikte werkplek; schoon, een goede temperatuur en met genoeg frisse lucht. En dat wanneer ze willen thuiswerken alle benodigdheden hiervoor goed geregeld zijn. Wie sluit de contracten af voor catering, schoonmaak en energie? Wie regelt de jaarlijkse teamdag? En wie zorgt ervoor dat het gebouw een gastvrije receptie heeft, goed onderhouden is en dat je makkelijk je weg kunt vinden? Welkom in de wereld van een facility manager!

Jouw toekomt
facility management opleiding
facility management opleiding hbo

Wat een prachtige ervaring om een half jaar stage te mogen lopen bij de gemeente Apeldoorn voor het project 3FM Serious Request.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen