Student zwaait lachend

Online open dag: Fashion and Textile Technologies

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Fashion and Textile Technologies? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Volgende online open dagen: 9 en 10 april 2021

Als eerste op de hoogte zijn wanneer je je kunt aanmelden voor de open dagen in april 2021? Laat je naam en e-mail adres hieronder achter en wij laten het je weten!

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Fashion and Textile Technologies

De opleiding Fashion & Textile Technologies gaat vooral over het ontwikkelen en produceren van textiele producten. De nadruk ligt in onze opleiding op materialen, productietechnieken, pasvorm en duurzaamheid. Hiermee kan je straks bijvoorbeeld product developer worden bij Tommy Hilfiger, materiaal specialist bij Ten Cate Protect of inkoper bij WE Fashion. Maar let op: textiel zit in veel meer producten dan je zou denken! Uiteraard in jouw kleding, maar ook in meubels, raambekleding, vliegtuigen, auto’s, wegen, gebouwen, kunstgras, telefoonhoesjes en nog veel meer. Voor al deze producten zijn mensen nodig om deze te kunnen bedenken en maken volgens de gestelde eisen. De industrie staat te springen om professionals die alle onderdelen van de textielproductie beheersen.

Kleding is een onderdeel van de opleiding, maar bij ons leer je nog veel meer over textiele materialen en de verscheidenheid aan toepassingen. Zo behandelen we bijvoorbeeld de leveranciers, de eigenschappen van verschillende textielmaterialen, de productiemethoden, testen in het laboratorium, de commercie en het collectioneren. Je leert de hele keten kennen, van grondstof tot en met winkel en uiteindelijk tot het hergebruik.

Je hebt lessen in verschillende werkvormen. De theoretische lessen zijn onder andere textielkennis, business English, commercie, onderzoek, inkoop en collectie. De onderwerpen van de praktijklessen zijn breien, chemisch en mechanisch testen, constructietechnieken en creative applicaties. Ook krijg je begeleiding van docenten tijdens consultatie-uren. Je krijgt de mogelijkheid om praktijkruimten te reserveren en daar te werken aan opdrachten. Je hebt één lesvrije dag per week. Tijdens deze dag werk je aan projecten.

Bijna geen enkele industrie heeft een baangarantie, maar als je flexibel bent in waar je precies wilt werken, dan is er ruimte genoeg voor onze professionals. Niet alleen binnen Nederland, maar ook in het buitenland zijn er volop kansen om te gaan werken in deze boeiende industrie!

De opleiding heeft inderdaad een certificaat behaald op het gebied van duurzaamheid. Deze is toegekend door Hobeon. In de opleiding besteden we in alle onderdelen aandacht aan duurzame textielproductie. Denk daarbij aan onderdelen als milieuvriendelijke materialen, duurzame productieprocessen, het terugdringen van CO2-uitstoot, ethisch verantwoorde productie en arbeidsomstandigheden. Als student merk je dat in de lessen en de onderwerpen die worden behandeld. Ook stellen we vragen over duurzaamheid in de projecten die je gaat uitvoeren. De benodigde verandering van de industrie kan alleen tot stand komen met kritische professionals, die weten waar ze het over hebben en bereid zijn om moedige keuzes te maken.

Studievereniging LiNK

LiNK is de studievereniging van de Academie Creatieve Technologie (ACT) van Saxion in Enschede. Hieronder vallen naast de studenten van Fashion & Textile Technologies ook studenten van de opleidingen Creative Media & Game Technologies en Creative Business. Kijk voor meer info op www.islink.nl.

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Rollen ongeverfde stof

De succesverhalen van ondernemers zijn natuurlijk de leukste, maar realiseer je dat het niet in één keer goed hoeft te gaan

Lees de ervaring Alle ervaringen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.