Marlies

''Als ik naar mijn klas kijk, zie ik allemaal verschillende mensen die allemaal één ding gemeen hebben: over een tijdje werkt iedereen als fysiotherapeut. Fysiotherapie vind ik een mooi vak. Het is divers is en je kunt er alle kanten mee op. Zo zijn er klasgenoten die zich specifiek willen richten op ouderen, terwijl anderen met sporters willen werken, een eigen praktijk willen starten of de opleiding zien als een opstapje voor verdere carrière in de gezondheidszorg. En ik? Ik wil mij gaan focussen op het vakgebied revalidatie.

Al vanaf het eerste jaar van de opleiding loop je stage en kom je in contact met verschillende type mensen. Zo ontdek je wat het beste bij jou past.

Marlies, student Fysiotherapie
Marlies, derdejaars student

Al vanaf het eerste jaar van de opleiding loop je stage en kom je in contact met verschillende type mensen. Zo ontdek je wat het beste bij jou past. Mijn stages waren leerzaam en erg leuk. Ik liep mijn eerste stage bij een fysiotherapiepraktijk in Enschede. Daar leerde ik onder andere om een schouderonderzoek te doen bij een echte patiënt. Dat vond ik best spannend!

Werken met neurologische patiënten vind ik erg interessant. Daarom volg ik momenteel de minor Neurorevalidatie, die gaat over revalidatie bij patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Neurologische patiënten kunnen zich namelijk heel verschillend uiten. Samen met de patiënt en een team van artsen, logopedisten, ergotherapeuten en psychologen kun je er voor zorgen dat een patiënt weer een plekje krijgt in de maatschappij.''