Mijn wettenbundel is inmiddels mijn beste vriend!

"Vanaf de 2e klas van de havo weet ik al dat ik jurist wil worden. Op de middelbare school heb ik deelgenomen aan een beroependag, waarbij ik heb meegelopen met een advocate. Het werk wat zij deed, leek mij enorm divers en dynamisch. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen en te adviseren."

Ik vind het leuk om mensen te helpen en te adviseren en ik houd van lezen, casussen uitpluizen en problemen oplossen.

Testimonial HBO-Rechten Annemijn
Annemijn, Student

Meelopen met een student
"Hoe ik heb gekozen? Ik heb gekozen voor een opleiding die aansluit op mijn interesses. Ik vind lezen, casussen uitpluizen en problemen oplossen erg interessant. Ik heb meeloopdagen en studie try-outs gevolgd. Tijdens de meeloopdag kon ik een dagje meedraaien met een student. Hierna wist ik wat ik kon verwachten van de opleiding. Ik was op zoek naar een brede opleiding met voldoende mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen, de opleiding HBO-Rechten past precies in dat plaatje. De opleiding is maatschappelijk en bedrijfsgericht tegelijk, dat spreekt mij erg aan."

Sfeer is goed
"Het studeren bij Saxion bevalt mij heel goed. De docenten kunnen de stof duidelijk uitleggen, omdat zij allerlei banden hebben met de beroepspraktijk. Ze hebben allemaal een andere kijk op het recht. Studiegenoten zijn ondertussen vrienden geworden, de sfeer in de klas en binnen de opleiding is goed. Ik ben ook lid van de studievereniging Cementi. Die biedt verschillende interessante lezingen aan die passen binnen de opleiding en organiseert leuke feestjes, waardoor je Enschede en je studiegenoten beter leert kennen!"

Tip: goed plannen!
"In het begin moest ik erg wennen aan de manier van leren, maar ik ben erachter gekomen, dat ik goed moet plannen en per vak moet bekijken wat de studielast is. Daarnaast weet ik nu dat het noodzakelijk is om meer met de wettenbundel te werken en dat ik niet alles uit mijn hoofd moet leren. Mijn wettenbundel is inmiddels mijn beste vriend! Mijn leukste ervaring tijdens mijn studie tot nu toe was het rechtbankbezoek met mijn klas. Er werden toen verschillende zaken behandeld, waardoor ik heb kunnen zien hoe het recht werkt in de praktijk."

Het bedrijfsleven in
"Na het behalen van mijn diploma, wil ik graag doorstuderen aan de universiteit. De richtingen ICT Recht en internationaal recht lijken mij interessant. Ik wil later graag werken bij een grote organisatie, het lijkt mij gaaf om het bedrijfsleven in te gaan. Ik zou later graag advies willen geven over juridische kwesties, procederen of als consultant optreden voor bedrijven."