Rechter met hamer|Opleiding HBO-Rechten Saxion

HBO-Rechten: Wijs mensen de weg in de wereld van wetten en regels

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Ben jij iemand die graag tot de bodem uitzoekt hoe het recht in elkaar steekt en wil je mensen wegwijs maken in het systeem van wetten en regels? Wil je mensen voorzien van een gedegen juridisch advies en ben je in staat de wet te vertalen naar je doelgroep? Kies dan voor de opleiding HBO-Rechten van Saxion.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Internationaal Gerechtsgebouw|Rechten studeren HBO-Recht Saxion

Doener met denkkracht

De opleiding HBO-Rechten van Saxion leidt op tot proactieve en omgevingsbewuste juridische professionals. De hbo-jurist van Saxion is een doener met denkkracht: hij beschikt over een stevige juridische kennis- en vaardighedenbasis, maar gaat vervolgens vooral praktisch en pragmatisch te werk. Hij is op de hoogte van voor de beroepspraktijk relevante ontwikkelingen en ziet kansen voor verbetering en vernieuwing van juridische producten, diensten en processen.

HBO-Rechten studenten in overleg|studie HBO-Rechten Saxion

Praktijkgerichte opleiding

Ben jij iemand die de theorie graag gelijk in de praktijk toepast? Bij HBO-Rechten wordt er een constante koppeling gemaakt tussen de theorie en de praktijk. Zo maak je verschillende praktijkopdrachten. Denk hierbij aan opdrachten samen met of in opdracht van gemeenten, bedrijven, notarissen, advocaten en andere organisaties. Ook volg je gastcolleges van mensen uit de praktijk en leer je van onze docenten die vaak nog steeds in de beroepspraktijk werken. 

HBO-Rechten studenten in gesprek|bachelor HBO-Rechten Saxion

Persoonlijke aandacht

Bij HBO-Rechten staat persoonlijke aandacht voorop. Jij kent de docent en de docent kent jou. Elke klas heeft een eigen studieloopbaanbegeleider en studentcoach waarbij je terecht kunt met studie gerelateerde vragen, maar ook met vragen op persoonlijk vlak. Uit de Nationale Studenten Enquête van 2024 blijkt dat onze studenten een hoog cijfer (8,0) geven aan het onderdeel 'Gevoel van veilig jezelf te kunnen zijn'.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie HBO-Rechten

Als hbo-jurist leer je analyseren en communiceren, zodat je uiteindelijk goed kunt adviseren over de wetten en regels. Jij bent onderzoekend, gedisciplineerd, nauwkeurig en een aanpakker. Daarnaast ben je creatief in het zoeken naar een oplossing en bekend met de relevante wet- en regelgeving.

Studie-inhoud
HBO-Rechten studenten vergaderen|HBO-Rechten Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE HBO-Rechten IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding HBO-Rechten

Mogelijkheden na je opleiding HBO-Rechten

Als hbo-jurist ligt er een breed scala aan juridische functies binnen handbereik. Doordat je veel praktijkopdrachten doet bij de studie HBO-Rechten, sluit de opleiding goed aan bij je toekomstige baan. Daarom ben je na je opleiding inzetbaar bij veel verschillende sectoren, zoals het bedrijfsleven, de overheid, de juridische dienstverlening en de rechtspraak.

Jouw toekomst
Student werkt met laptop|opleiding HBO-Rechten Saxion
Student HBO-Rechten Merel Pauwels

Ik mag graag iets voor anderen betekenen, vind het interessant om casuïstiek uit te pluizen en op deze manier tot een oplossing te komen

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen