Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Human Resource Management

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Human Resource Management. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Studenten HRM in algemene ruimte Saxion

De opleiding HRM is erg innovatief. Ze laten ons meedenken met van alles en zo ben je erg betrokken.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Human Resource Management

HRM heeft alles te maken met een organisatie beter laten functioneren door de mens erin zo goed mogelijk in te zetten. Je leert hoe je alles uit mensen haalt, zodat je organisaties en mensen kunt helpen verbeteren, veranderen en laten presteren. Je leert wat je kunt doen om mensen met plezier aan het werk te laten blijven, maar ook hoe een bedrijf het personeel het beste kan inzetten.

Bedenk dat bij veel organisaties vanaf ongeveer vijftig medewerkers er iemand specifiek bezig is met zaken die over de medewerkers gaan. Moet je nagaan hoeveel mogelijkheden dit voor jou biedt! Tijdens je opleiding kun je je specialiseren in de managementkant van HRM of juist in de ontwikkelingskant van HRM. De eerste richt zich wat meer op de organisatie en de tweede op de persoonlijke ontwikkeling van werknemers. Ga na je studie aan de slag als strategisch adviseur van het management, coach, loopbaanadviseur, recruiter of talentadviseur.

Binnen onze opleiding krijg je vanaf de eerste lesdag les in vijf HRM-gebieden: bedrijfskunde, human resource management, human resource development, skills en recht en governance. Aan het einde van het eerste studiejaar maak je een keuze voor Human Resource and Business Management (je richt je meer op de beleid- en advieskant van HRM) of Human Resource Development (je richt je meer op de ontwikkeling van het individu, een team of de gehele organisatie).

In het tweede studiejaar ga je drie dagen per week stagelopen en volg je een dag in de week colleges. In het derde jaar ga je aan de slag met praktijkopdrachten vanuit het werkveld en vervolgens volg je een minor, loop je stage en ga je afstuderen.

Je krijgt geen aparte vakken Engels en economie. Engels en economie zijn onderdelen van andere modules. Met een havo- of mbo-4-diploma ben je voldoende toegerust om hiermee uit de voeten te kunnen.

Elke HRM-opleiding in het land werkt naar hetzelfde getuigschrift toe, alleen de weg er naartoe verschilt per opleiding. HRM bij Saxion staat bekend om de keuze tussen twee studierichtingen: Human Resource & Business Management en Human Recource Development. Na het eerste jaar maak je een keuze uit een van beide richtingen waarin je je de jaren erna gaat specialiseren.

Daarnaast staat HRM bij Saxion bekend om het accent op het sociale aspect van HRM, waar een aantal andere opleidingen de nadruk vooral op het economisch en bedrijfskundige aspect leggen. De opleiding HRM maakt bij andere hogescholen nog wel eens deel uit van een gemeenschappelijk basisjaar met andere economische opleidingen. Bij Saxion start je direct met HRM-vakken.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.