Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Human Resource Management

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Human Resource Management. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Studenten HRM in algemene ruimte Saxion

De opleiding HRM is erg innovatief. Ze laten ons meedenken met van alles en zo ben je erg betrokken.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Human Resource Management

Mens, werk en organisatie verbinden, daar staat de opleiding Human Resource Management (HRM) voor. Bij de opleiding HRM leer je alles over personeelszaken en loopbanen. Je leert begrijpen hoe organisaties in elkaar zitten en hoe jij organisaties en medewerkers kunt helpen. Ook leer je hoe je mensen kunt begeleiden in hun (studie)loopbaan. Inzicht in het gedrag van mensen is belangrijk, net als goede communicatie-skills. Als HRM-professional voer je sociale én stevige gesprekken.

Met het diploma Human Resource Management op zak heb je een ruime keuze in banen. Tijdens je studie ontdek je waar jouw kracht ligt. Word jij blij van uitdagende vraagstukken? Veel grote bedrijven zitten te springen om goede businesspartners en HR-adviseurs. Ben je liever praktischer bezig en vind je het leuk om mensen aan een baan te helpen? Dan is werving & selectie-specialist of loopbaancoach wellicht wat voor jou.

Binnen onze opleiding krijg je vanaf de eerste lesdag les in verschillende HRM-gebieden: bedrijfskunde, human resource management, human resource development, loopbaancoaching, communicatieskills en arbeidsrecht. Aan het einde van het eerste studiejaar maak je een keuze voor Human Resource and Business Management (je richt je meer op personeelszaken) of Loopbaancoaching (je richt je meer op de begeleiding van mensen in hun loopbaan).

In het tweede studiejaar ga je drie dagen per week stage lopen en volg je een dag in de week colleges. In het derde jaar ga je aan de slag met praktijkopdrachten vanuit het werkveld en vervolgens volg je een minor, loop je stage en ga je afstuderen.

Je krijgt geen aparte vakken Engels en economie. Engels en economie zijn onderdelen van andere modules. Met een havo- of mbo-4-diploma ben je voldoende toegerust om hiermee uit de voeten te kunnen.

Elke HRM-opleiding in het land werkt naar hetzelfde getuigschrift toe, alleen de weg er naartoe verschilt per opleiding. HRM bij Saxion staat bekend om de keuze tussen twee studierichtingen: Human Resource Manangement en Loopbaancoaching. Na het eerste jaar maak je een keuze uit een van beide richtingen waarin je je de jaren erna gaat specialiseren.

Daarnaast staat HRM bij Saxion bekend om het accent op het sociale aspect van HRM, waar een aantal andere opleidingen de nadruk vooral op het economisch en bedrijfskundige aspect leggen. De opleiding HRM maakt bij andere hogescholen nog wel eens deel uit van een gemeenschappelijk basisjaar met andere economische opleidingen. Bij Saxion start je direct met HRM-vakken.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.