Student zwaait lachend

Online open dag: Industrieel Product Ontwerpen

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Industrieel Product Ontwerpen? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding.

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over Industrieel Product Ontwerpen

Bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) besteed je gemiddeld vier dagen per week aan contactmomenten. Deze momenten bestaan uit theorielessen (45%), praktijkopdrachten (40%) en studieloopbaanbegeleiding (15%). Eén dag per week is gereserveerd als zelfstudiedag en gemiddeld ben je 40 uur per week met je studie bezig.

Dat hangt af van je vooropleiding en je gekozen vakkenpakket. Zo kun je je met de profielen Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid (mits natuurkunde of natuur, leven & technologie) en Economie en Maatschappij (mits natuurkunde) inschrijven voor onze opleiding, maar ben je met Cultuur en Maatschappij niet toelaatbaar.

Heb je geen natuurkunde in je pakket, dan moet je vóór aanvang van de opleiding deelnemen aan het deficiëntieonderzoek van Saxion en minimaal een voldoende halen voor de natuurkundetoets. Voor het vak natuur, leven & technologie wordt geen deficiëntietoets aangeboden. Lees voor meer informatie de toelatingseisen voor studiejaar 2020/2021.

Op dit moment heeft meer dan 97% van onze afgestudeerde studenten binnen een jaar na hun afstuderen een baan gevonden als industrieel product ontwerper.

Dat verschilt per jaar, maar gemiddeld ligt dit tussen de 35% en 40%. De redenen waarom studenten niet verder gaan na het eerste jaar zijn heel verschillend, maar de meest voorkomende zijn dat studenten een verkeerde inschatting maken van het studietempo, dat studenten de opleiding te technisch (of juist niet technisch genoeg) vinden of dat de student te maken krijgt met persoonlijke omstandigheden.

Bij Industrieel Product Ontwerpen worden veel lessen gegeven in onze eigen IPO-studio. Als een van de weinige opleidingen bij Saxion hebben we een grote ruimte waar bij alle ontwerpopdrachten en groepsprojecten goed samengewerkt kan worden. Hier kan je ook aan de slag als je je huiswerk wil maken of even met mede IPO-studenten aan de slag wil.

Ontwerp Bauke Seiger Traxos zoutstrooier voor Aebi Schmidt Nido

Zolang ik mij kan herinneren heb ik een passie voor techniek en vormgeving.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.