Jouw toekomst

Na het afstuderen bij de opleiding Interior Design and Styling kun je aan de slag als interieurontwerper en de inrichting van ruimtes naar een hoger niveau tillen. Maar ook als adviseur in retail of projectinrichting kun je met jouw kennis en expertise een belangrijke bijdrage leveren aan projecten. Daarnaast kun je ook aan de slag als stylist bij lifestyle-media, medewerker bij een architectenbureau, inkoper of zelfstandig ondernemer in een eigen ontwerpstudio.

Er is in het werkveld veel vraag naar afgestudeerden van de opleiding Interior Design and Styling. Zo kun je aan de slag bij designafdelingen van gerenommeerde internationale bedrijven, maar ook bij kleine ontwerpstudio's. Ook werken afgestudeerden van IDS in het exclusieve segment van de detailhandel, bij tijdschriften of (interieur)architectenbureaus. En veel alumni starten hun succesvolle eigen onderneming. 

De meeste afgestudeerden komen te werken bij een bureau dat interieurontwerpen maakt voor particulieren, retail, horeca, onderwijs, kantoren, zorg en nog veel meer. Je werkt hier vaak aan vele uiteenlopende projecten waarin je jouw kwaliteiten ontwerper kwijt kunt in passende interieurontwerpen.

Veel oud-studenten van IDS hebben tijdens of vlak na hun studie een succesvolle eigen onderneming waarin je jouw eigen koers kunt bepalen.

In dienst van bedrijven in de retail en hospitality ben je als afgestudeerde interieurontwerper verantwoordelijk voor het ontwerpen van etalages, winkelruimtes, cafés, restaurants en hotelkamers van (internationale) ketens.

Je begeleidt de klanten die op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor een nieuw interieur van A tot Z.

Voor (maatschappelijke) vraagstukken ben jij een expert op het gebied van ruimtelijk onderzoek en ontwerp waarbij je laat zien wat de kracht van de omgeving is op het welzijn van de mens.

Nu steeds meer cultureel erfgoed, zoals kerken, een nieuwe bestemming krijgt, kun jij als afgestudeerde interieurontwerper bijdragen aan een vernieuwde waardering en invulling voor deze gebouwen.
 

Design materialen Interior Design and Styling Saxion

🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!

Doorstuderen? Dat kan!

Wil je na het behalen van je bachelor Interior Design and Styling doorstuderen dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt denken aan aanvullende specialisaties in styling en trendforecasting, een master Interieurarchitectuur of een master Architectuur op verschillende locaties in Nederland.