Studie-inhoud

De hbo-opleiding Interior Design and Styling leidt je op tot ruimtelijk vormgever die de inrichting van leefruimtes, werklocaties en openbare ruimtes ontwerpt.

In het kort

Interior Design and Styling

Facetten als persoonlijkheid, sfeer en emotie geven betekenis en identiteit aan de vormgeving van het interieur. Als student Interior Design and Styling ontwikkel je jezelf in vier jaar tijd tot een deskundige die een opdrachtgever zelfstandig advies kan geven over het inrichten van een leefomgeving. Dat kan een woning zijn, maar ook een kantoorpand, een winkel of een restaurant.

Belangrijke onderwerpen

Je gaat aan de slag met onderwerpen als architectuur, ruimtelijke vormgeving, design, styling en tuininrichting. Maar ook met kunst(geschiedenis) en ondernemerschap.

​Afstuderen

Als je alle modules en praktijkonderdelen positief hebt afgerond, begin je in het vierde jaar met je afstudeerproject, waarin je aantoont dat je de competenties hebt bereikt en klaar bent om als professional aan de slag te gaan.

Max Zethof vertelt in 1 minuut waarom hij voor de Jan des Bouvrie Academy gekozen heeft.

Interior Design and Styling is een particuliere opleiding

Wat betekent dat?

Studiebelasting

  • 30% Theorie
  • 65% Praktijk- en groepsopdrachten
  • 5% Studieloopbaanbegeleiding

Voorbereidende cursus

Voor aankomende studenten die over te weinig creatieve ervaring of een goed portfolio beschikken, organiseert de Jan des Bouvrie Academy meerdere keren per jaar de voorbereidende cursus. Op zeven zaterdagen leer je beeldende basisvaardigheden en kom je in de stemming voor je nieuwe studie. Het behalen van de cursus vervangt het toelatingsassessment. Meld je nu aan! De kosten bedragen € 495 inclusief materiaal.

Diploma: Bachelor of Arts

Ben je afgestudeerd? Dan mag je Bachelor of Arts op je visitekaartje zetten!