Wiskunde vooraf bijspijkeren?

Bij Saxion kun je de Cursus Basisvaardigheden Wiskunde online volgen. Dit is de ideale manier om je rekenvaardigheden bij te spijkeren wanneer je een technische opleiding gaat doen. Zo ben je beter voorbereid op het hbo.

Inhoud 

Tijdens de lessen werk je zelfstandig aan wiskundevraagstukken onder begeleiding van een docent. De praktische oefeningen doe je met het computerprogramma MapleTA.

Onderstaand overzicht geeft een globale indicatie van het programma:

Basis rekenen Tweedegraads functies
Machten Breukfuncties
Merkwaardige producten en ontbinden Machtsfuncties en wortelfuncties
Breuken Exponentiële en logaritmische functies
Formules en grafieken Lineaire functies

Voor wie is de cursus Basisvaardigheden Wiskunde?

De cursus is voor iedereen (leerlingen/studenten/bedrijfsleven) die over een minimale wiskundige kennis bezit of bij wie de stof is weggezakt. Ook kun je deelnemen als je extra ondersteuning wilt voor wiskunde.

LET OP: De cursus is puur bedoeld als bijles. Na afloop ontvang je een certificaat. Het geeft geen recht op vrijstelling voor wiskunde.

Waar en wanneer?

De cursus Basisvaardigheden Wiskunde wordt i.v.m. corona online aangeboden door Saxion. Tijdens de lessen werk je met een docent en medestudenten in kleine groe­pen aan wiskundevraagstukken.

Cursusdata 2021 (op dinsdagen van 16.00-18.00 uur)

  • 9 en 16 februari
  • 2, 9, 16, 23 en 30 maart
  • 6 april

Aanmelden en kosten

Je kunt je aanmelden voor deze cursus door een e-mail te sturen naar wiskunde@saxion.nl, onder vermelding van je naam, het factuuradres, je telefoonnummer en je opleiding. De deadline voor aanmelding is vrijdag 29 januari 2021! Dit in verband met de tijd die we nodig hebben om je het cursusboek per post toe te sturen, voorafgaand aan de eerste les. De cursus gaat door bij minimaal 15 deelnemers.

De eenmalige kosten van de cursus zijn € 150. Alle cursusmaterialen (cursusboek en software) zijn inbegrepen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan naar wiskunde@saxion.nl.